Den 12 juli 2008

Idag, för 10 år sedan, var jag ganska exakt 18,5 år gammal. Jag hade sommarlov mellan 2:an och 3:an på gymnasiet, var utan sommarjobb och hade (lite inspirerad av Isabella Löwengrip) bestämt mig för att lägga tiden på att skriva en bok. Det gjorde jag också, tyvärr har jag inte kvar den så jag kan inte ens avgöra om den är bra, hehe.

I min gamla blogg listade jag fem låtar som jag gillade väldigt mycket just den här dagen. Fyra av dem är låtar som jag fortfarande lyssnar på regelbundet. Jag hörde en gång att man formar väldigt mycket av sin musiksmak som tonåring upp till 25-årsåldern och det tror jag stämmer. Jag lyssnar väldigt mycket på musik som kom när jag var mellan tretton och sjutton, typ.

I alla fall, de fem låtarna jag listade var:

Since You’ve Been Gone av Kelly Clarkson. Gillar de flesta av hennes hits. Älskar att sjunga med i dem. Hon har ett rätt stort röstomfång som gör det utmanande att sjunga.

I Don’t Want to Wait av Paula Cole var ledmotiv till tv-serien Dawson’s Creek. Serien är ju från slutet av 90-talet, men när jag var 18 gick den i repris varje eftermiddag på någon av 3:an, 4:an eller 5:an, så det var nog därför jag hade letat reda på låten. Har inte lyssnat på den sedan dess, faktiskt.

Nobody’s Home av Avril Lavigne har alltid talat till mig på något vis. Texten då, framför allt, men också hur den är uppbyggsd med verser, pre-chorus och refränger.. Länge sen jag lyssnade på den nu.

Too Much to Ask som också är Avril Lavigne tyckte jag också var jättebra under en period. Eller, jag gillar den fortfarande, men jag minns att den sjönk lite i mina ögon när jag en dag fattade att den handlade om knark, eller åtminstone hasch, haha.

Don’t Blame Your Daughter av The Cardigans. Så briljant i sin text. På vippen att man inte förstår den. Den kanske också handlar om knark? 😉

Så såg det ur för 10 år sedan. Undrar hur livet kommer te sig om tio år till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.