10 saker jag vill bli bättre på

Alla har vi våra expertområden, där vi trivs och känner att vi kan saker. Vi har också saker som vi känner att vi vill utveckla av olika skäl. Idag listar jag 10 saker som jag vill bli bättre på.

 1. Träna
  Jag vill bli bättre på att tycka om att träna och att tycka att det är något roligt istället för ett måste.
 2. Bjuda hem folk
  Är så dålig på att bjuda hit folk. Det finns många olika anledningar men den största är nog att jag är rädd att folk inte ska vilja komma. Den näst största är att de inte ska vilja komma tillbaka.

  IMG_20180622_170609_370.jpg

 3. Prata tyska
  Kanske inte så mycket att jag vill eller orkar gå en kurs i det, men nog hade det varit kul att fräscha upp skoltyskan lite. Ich wohne in Schweden är en ganska stor del av den tyska jag kommer ihåg just nu.
 4. Få in bra vanor för mat, träning och sömn.
  Som jag försöker med detta varje år. Det fanns en tid då jag faktiskt hade väldigt sunda matvanor med sallad till varje mål till exempel. Det är tyvärr ganska långt ifrån verkligheten idag. Jag försöker variera vad vi äter och tycker att jag lyckas bra med det, men jag skulle kunna bli bättre på att få in grönsaker i måltiderna. Jag lyckas bra med träning när jag är ledig, men så fort jag börjar jobba prioriterar jag bort det igen. Och så sömnen. Tyvärr är det sällan självvalt att jag sover alldeles för lite. Jag ligger och snurrar tusen varv i sängen och somnar alldeles för sent, och sen ringer klockan alldeles för tidigt. Jag tror kanske att en del av det kunde hjälpas om jag fick till det här med mat och träning?
 5. Unna mig saker jag vill ha
  Jag är inte bara snål, jag är så himla snål mot mig själv. På sistone har jag förvisso köpt på tok för dyra kläder, inte bara en gång utan två. Men generellt lägger jag sällan pengar på (dyrare) saker som jag vill ha. Varför inte?

  20180615_074453.jpg

 6. Spela instrument
  Jag önskar att jag var bättre på att spela instrument, framförallt piano. Att bara kunna sätta sig vid ett notblad och spela utan att behöva öva alltför många gånger innan. Det prioriterar jag sällan, så det är väl därför jag inte blir bättre på det.
 7. Prioritera mig själv
  Jag är ändå ganska bra på att ta fram ett par tusen ”ska bara” innan jag får tid till mig själv. Det gör att jag sällan orkar ta mig den där egentiden för att det bara är en timme kvar tills jag ska sova och jag gärna vill varva ner framför tv:n. Jag vill faktiskt bli bättre på det. Har blivit bättre på det. Kanske också måste inse att jag aldrig kommer få 24 timmar varje dygn till mig själv.
 8. Laga kötträtter
  Samtidigt som jag vill äta mer vegetariskt och även veganskt, så vill jag bli bättre på att tillaga kött. Känner mig alltid så himla osäker på hur man gör det på ett vettigt sätt.

  20180202_194621.jpg

 9. Bära tunga möbler
  Tror nog att styrketräning kanske är ett säkert kort här. Jag är i alla fall väldigt trött på att alltid vara för svag för att hjälpa till att bära lite tyngre saker.
 10. Inte oroa mig
  Att tänka att saker löser sig och inte gå runt och ha ont i magen för diverse småsaker, det borde jag bli bättre på. Har varit bättre på också, men senaste tiden har jag haft svårt att släppa allt från de minsta småsakerna till de större grejerna.

Vad vill du bli bättre på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.