Få ut mesta möjliga av Stockholmspasset

Hej världen! Var är du, är det varmt? Vi är ju i Stockholm just nu och har precis landat på hotellet igen för lite vila innan vi ska ut och äta middag. Jag tänkte att vi skulle se vad vi har hittat på hittills?

Vi kom fram till huvudstaden vid halv ett igår. Åt lunch på centralen, köpte sl-kort och åkte ut till hotellet. Hade tur och fick checka in på en gång. Lämnade av en massa grejer och tog sedan tunnelbanan till Globen.

Vi köpte biljett till Skyview, en ”glasboll” som färdas utanpå Globen och ger en utsikt över stora delar av staden. Här aktiverade vi våra Stockholmspass, som vi löst för ett dygn. Tyvärr fick vi vänta en och en halv timme på vår tur att åka, och det var lite antiklimax. Förutom en jättegalleria fanns inte så mycket annat att göra där ute.

Vi åkte i alla fall iväg till slut. Det var en rolig upplevelse och lagom långt. Värt att göra alltså!

Vi åkte vidare till Gröna Lund och spenderade kvällen där. Entrén var gratis med Stockholmspasset. Vi åt middag – jättebra mat – och så köpte vi 20 åkbiljetter som räckte till 5 åk.

Strax före nio tog vi Djurgårdsfärjan till Slussen och tunnelbanan tillbaka till hotellet. Där hängde vi en liten stund i hotellbaren som var så kall innan vi till slut gick i säng.

Idag klev vi upp, åt hotellfrukost och tog Djurgårdsfärjan tillbaka till Djurgården. Hoppade på en guidebuss, som var okej men som jag var glad att vi ”slapp” betala i och med Stockholmspasset. Alltid intressant med guide, dock.

Sen blev det Skansen och Akvariet resten av dagen. Har gått tills fötterna värkt och tror jag har skavsår lite överallt. I alla fall gillade jag de gamla husen på Skansen. Djuren lite mindre. De flesta djuren ser vi till vardags hemma och så drabbas jag alltid av tankar kring hur ”rätt” det är att besöka djurparker, att förvara djur i bur. Med det sagt gillade jag ändå Skansen eftersom det hängde mycket information om djuren och vilka problem som fanns i världen (hur regnskogsskövling påverkar vissa djur t.ex.).

Sen gick våra pass ut, men vi hann en hel del på ett dygn. Vi sparade drygt 400 kronor på att ha passet, så det var ändå prisvärt.

Imorgon tänker vi stan och gamla stan i första hand. Några specifika tips?

3 reaktioner på ”Få ut mesta möjliga av Stockholmspasset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.