Kära sommardagbok (13)

Jag gråter så mycket i sommar. Utan att riktigt veta varför känner jag ögonen tåras för de mest blandade ting. Ett urval av saker som får mig att gråta:

Baloo, när han ber om att få en bit av min macka med tindrande, kolsvarta ögon och en min som får honom att se ut som om han svälter. Mitt hjärta smälter varje gång, och kärleken vet inte var den ska ta vägen så den rinner ut genom mina ögon.

Scener i olika böcker. Scener som antingen är extra fina eller lite sorgliga.

Klimatångest.

Linda-Marie Nilsson intervjuades på P4 Extra när vi körde bil igår. Hon pratade om att vara tjock, allt hat både mot sig själv och från andra. Hennes röst bröts när hon pratade om att inte känna sig bra nog, och jag kände igen alltihop. Tårarna rann, för det är så tragiskt att man ska hata sig själv och sin kropp.

Vi städar ut min mormor och morfars hus just nu. Ett helt liv ska rensas, sorteras och en del slängas, det gör mig melankolisk. Jag slås av hur morfar har tagit tillvara på det mesta och hur mycket kunskap inom olika handarbeten och hantverk min mormor har haft. Det är rörande alltihop.

I sommar ältar jag allt som kunde blivit om jag hade gjort andra val. Gråter för det som aldrig blev. Sörjer det jag saknar.

Att Fredrik ägnat en stor del av kvällen åt att skruva isär och laga min mammas mormors cykel. Så mycket kärlek och kunskap han har, och väljer att lägga på mig.

En reaktion på ”Kära sommardagbok (13)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.