American Made (2017)

Letar du efter en fartfylld film baserad på verkliga händelser? Gillar du Tom Cruise? Älskar flygplan? Då kanske American Made kan passa.

americanmade

Filmen bygger löst på händelser från piloten Barry Seals liv. I filmens början smugglar Seals cigarrer från Kuba till USA via Kanada. Han rekryteras av CIA för att flyga över Centralamerika och ta foton som CIA behöver i sitt arbete. Senare får han fungera som kurir till Panamá och där rekryteras han av Medellínkartellen. På vägen tillbaka till USA smugglar han kokain. Sen handlar filmen om hans olika smuggelaffärer, uppdrag från amerikanska myndigheter och hur han blir jagad av andra myndigheter.

Jag tyckte att filmen var bra, men inte superbra. Det kändes tydligt att det var en film gjord av män, för män, men stora delar av den var ändå intressant. När jag läser om filmen så här i efterhand så står det tydligt att långt ifrån alla delar i filmen bygger på verklighet, så det kan jag tycka är ett litet minus. Stort plus är i alla fall Tom Cruise och själva historien är spännande och intressant.

Filmen får betyget 3/5 av mig.


Mer att titta på? Du kanske gillar:

Tre filmer jag har sett på senaste tiden
Tv-serier jag har tittat på 2018
Project Runway Junior – säsong 1


 

2 reaktioner på ”American Made (2017)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.