9 bra grejer med september

Sommar i all ära, men nog är det mysigt att lämna svett, solsvedda axlar och sand som letar sig in överallt bakom sig. Idag inleds den första höstmånaden, och här är nio anledningar till att älska september!

 1. De vackra färgerna
  Måhända faller löven av, men ack vad vackert det är innan de gör det. När träd och buskar skiftar i alla nyanser av gult, orange och rödaste rött är det svårt att inte känna naturens skönhet ge avtryck i själen. Vackra höstbilder blir det också!

  wp-image-399505406jpg.jpg

 2. De mörka kvällarna
  När mörkret återvänder på kvällarna kan du sitta inomhus med tända ljus och annan mysbelysning som du överhuvudtaget inte ser på sommaren. Dessutom får du anledning att plocka fram din tjockaste, varmaste filt igen. Hur mysigt är inte det?
 3. TV-seriernas högtid
  För dig som gärna tittar på traditionell TV är det nu höjdpunkten är. Alla serier som har haft sommaruppehåll tar ny fart, och ett gäng nya serier ser dagens ljus nu i höst. För dig som hellre streamar dina serier är hösten den tid som passar bäst för sträcktittande.
  house of cards
 4. Fynda billiga rotfrukter
  Höstmånaderna är bästa tiden att hålla en låg matkostnad. Skördetider innebär att det är extra lågt pris på allt som är i säsong, vilket framför allt är rotfrukter, lök och kål. Ät vegetariskt med detta som grund så kan du komma riktigt billigt undan!
 5. Njut av äppelkakor och äppelpajer
  Inte bara rotfrukter är billigt nu, det är även säsong för svenska äpplen. Köp en låda och göra både äppelpaj, äppelkaka och en massa äppelmos!
 6. Luften blir friskare
  När temperaturerna sjunker blir luften också lite lättare att andas. Lättare luft innebär längre promenader (där du slipper bli sjöblöt av svett orsakad av någon rekordvärme) och gladare lungor.
  IMG_20170924_193328_041.jpg
 7. Du slipper byta kläder femton gånger om dagen
  Slappa myskläder till sommarfrukosten, shorts och linne när du är redo att starta dagen, badkläder på stranden, shorts och nytt linne efter stranden eftersom det första linnet är svettigt, kjol och ett tredje linne till middagen och slutligen ett par tunna långbyxor på kvällen eftersom det blivit för varmt. Nej, nog är det skönt att bara behöva byta mellan pyjamas och en outfit som passar för dagen.
 8. Nystartskänslan som ligger i luften
  På många sätt är hösten en större nystart än nyårsafton. Du är utvilad efter semestern och har hunnit reflektera över vad du vill med livet. Då är det läge för de förändringar du vill eller behöver göra.
 9. Kravlösheten återkommer
  Det finns inte längre någon press på att behöva passa på medan solen skiner, eller passa på medan det är varmt, eller passa på innan semestern är slut. Istället kan du använda tiden lite som du vill, utan press, och bara göra det du känner för. Om det är att vara inne, kolla på serier och äta lösgodis är det helt okej, på ett annat sätt än vad det är i juli. Därför älskar vi september!

Fler listor? Du kanske gillar:

Nio tips för en minskad matkostnad
7 saker jag vill ha just nu
Fyra instagramkonton jag gillar


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.