Mina bästa förkylningstips

Hösten är här, skolor har börjat igen, barnen är tillbaka på förskolan och med allt detta brukar ju förkylningarna komma. Jag har ju redan hunnit vara förkyld en vända och hoppas att jag ska klara mig länge nu. Om man ändå råkar trilla dit har jag några bra knep för att göra förkylningen mer uthärdlig.

 • Köp hem en låda med Piggelin.
  Jag skriver detta tips först för det är det absolut viktigaste. När halsen värker tar den svala isglassen udden av det värsta, halsen domnar bort av kylan och du får dessutom i dig vätska utan att behöva dricka – och svälja.
 • Införskaffa något mjukt att snyta dig i
  Har du riktigt mjukt hushålls- eller toalettpapper hemma går det naturligtvis bra, annars rekommenderar jag näsdukar från Lambi eller liknande. Du kommer ändå få skavsår runt näsan, men det tar lite längre tid om papperet inte är toksträvt.

 • Alvedon, nässpray och halstabletter
  Se till att ha hemma alvedon eller annan febernedsättande medicin och ta i lagom tid innan läggdags så att du får sova på nätterna. Man behöver inte ta tabletter hela tiden när man har feber, men om man mår dåligt av den med värk eller sömnproblem är det bra att kunna ta något som hjälper. Nässpray underlättar andningen, framförallt nattetid, och halstabletterna gör livet lite enklare dagtid när du helst inte vill andas för att det gör så ont i halsen.
 • Sov med dubbla kuddar
  Eller trippel uppsättning kuddar. Det kommer underlätta andningen markant. Dessutom minskar risken att drabbas av öroninflammation, om du har såna bekymmer.
 • Investera i en streamingtjänst
  När huvudet värker, musklerna spänner sig i feberkramper och du måste koncentrera dig på att andas för att få in luft i lungorna är det rätt skönt att ligga i soffan och slötitta på något program. Med en streamingtjänst kan du välja program, om du väljer en serie kan du se så många avsnitt som du vill och framförallt slipper du reklamavbrott som i de flesta fall orsakar illamående när du befinner dig i ovan nämnda tillstånd.

  projectrunwayjunior

 • Vila och drick mycket vätska
  Det viktigaste när man är sjuk är att man faktiskt tar sig tiden att vara sjuk. Har man feber ska man vara hemma! Vätska är också bra för kroppen, och särskilt om man har feber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.