Serietips i höstmörkret – del 4

Hösten och vintern är ju bästa tiden för tv-serier, eller hur? Tyvärr måste jag säga att jag själv har lite torka på tv-seriefronten just nu, men jag tänkte bjuda på två serier jag nyligen sett och recensera dem, samt presentera en som jag funderar på att se.

On my block

on-my-block

Det här är en av Netflix egna serier. Första säsongen finns på Netflix och den innehåller 10 avsnitt. Serien kretsar kring fyra kompisar som bor i ett utsatt område kring Los Angeles. Serien börjar med att en av dem går med i ett ungdomsgäng och att de andra sedan försöker få honom att komma ur gänget. Det finns också lite sidokonflikter och en rätt stor kärlekskonflikt i serien.

Det som var bra med den här serien var att det var korta avsnitt och innehållet ändå var så pass intressant att jag ville fortsätta se nästa. Det som jag tycker är mindre bra – förutom att jag helt uppenbart inte är målgruppen för detta – är romantiserandet av gängvåldet.

Riverdale

riverdale

Två säsonger på Netflix. Här har man gjort tv-serie av serietidningskaraktärerna Acke (Archie), Betty och Veronica. De bor i Riverdale och i Riverdale har det skett ett tragiskt mord som polisen inte lyckas lösa. Ungdomarna som går i High School lyckas desto bättre, samtidigt som de försöker hantera konflikter i familjen och sitt egna tonårsliv.

En spännande serie som faktiskt fokuserar mest på att lösa brott. Jag tycker att den mestadels är bra och behöver bara ta fram skämskudden ibland. En av skådespelarna har fått repliker som är hopplöst orealistiska. Även här tycker jag mig se en romantisering av kriminella gäng, vilket är det enda negativa.

Flickorna i växeln

flickornaiväxeln

Den här serien ska handla om fyra kvinnor i Madrid i slutet på 20-talet, som alla får jobb som växeltelefonister.

Efter att ha sett Downton Abbey upptäckte jag att jag faktiskt gillar serier som utspelar sig för länge sedan. Jag gillar också serier med kvinnor i huvudrollen. Dessutom har den här serien Madrid som bakgrund och det är ju något annat än det man är van vid tänker jag.

Någon som har sett Flickorna i växeln? Eller vill tipsa om en annan serie, helst en som finns på Netflix?


Fler tv-serier:

Tv-serier jag har tittat på 2018
Serietips i höstmörkret del 3
Serietips i höstmörkret del 2


 

3 reaktioner på ”Serietips i höstmörkret – del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.