Idag för tio år sedan – 25 oktober 2018

I oktober 2018 var jag 18 år, bodde hemma, älskade att träna agility med Tuff och gick sista året på gymnasiet. Jag slet med mitt projektarbete och var väl i uppstarten. Älskade det projektet, även om det så klart finns tvivel och dagar då man tror att inget går vägen. Inser nu att jag redan då borde anat att jag skulle gilla projektformen.

Mitt projektarbete var för övrigt att skriva en bok om Svensk Lapphund. En bok som blev rätt uppskattad av uppfödare. Jag hade många uppfödare som köpte flera ex och skickade med sina valpköpare. Fattar först nu hur stort det egentligen var. Tyvärr blev det inte större än så, då.

Just den här dagen för tio år sedan publicerade jag, i min dåvarande blogg, en kort lista på musik jag sjöng eller lyssnade på då. Mr. Rock & Roll av Amy MacDonald stod högt upp på listan. Jag lyssnade mycket på hennes första album den här tiden. Kanske borde lyssna igenom det igen. Jag har blivit ännu sämre på att lyssna på musik. Vill helst bara ha tyst när jag är hemma.

Den andra musiken jag skrev upp var mer visor, och jag minns att jag sjöng dessa under mina sånglektioner. Jag saknar sånglektionerna så himla mycket, saknar hur levande jag kände mig när jag sjöng inför publik. Funderar på riktigt att börja ta lektioner igen bara för att få hålla på regelbundet.Visorna var i alla fall Solen glimmar och Så länge skutan kan gå, av Bellman och Taube. Älskar dessa. Sjöng också på en jazzlåt som heter Lullaby of Birdland. Den var lite härligt men svår eftersom det var en ovan musikstil för mig.

Det var tillbakablicken. Om jag läser vad jag har skrivit ser jag att det kanske är det här som jag ska göra i framtiden:

  • Jag borde jobba mer i projektform
  • Jag ska börja lyssna mer på musik
  • Jag ska undersöka om jag kan börja ta sånglektioner igen

Avslutar med en bild som också är en tillbakablick, men till i våras:

IMG_20180610_194419_580.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.