Veckans matsedel 44/2018

Vecka 44 kommer nog alltid vara inpräntat som höstlov i mig. Som lärare jobbar jag några dagar innan jag får två dagars extra ledigt, så det är ju inte höstlov ”på riktigt”. Det blir ju ett stort plus att få en hel dags ledigt tillsammans på fredag, eftersom F inte jobbar fredagar.

Mat ska vi ha också. Jag har haft lite dåligt med inspiration den här veckan men hoppas kunna fixa ihop ett gäng middagar ändå. Något sånt här tänker jag mig:

Kikärtscurry med couscous
Den berömda kikärtscurryn, hehe. Den som jag tar till när det ska gå snabbt, och min vecka börjar med en fortbildningsdag på bortaplan så jag tänker att det blir bra med snabblagad middag på måndag. Veganskt, också bra.

Rödspätta med citronsås och ångade grönsaker
Förr gjorde jag en god gratäng med rödspätta och en citronsås bredvid. Nu tänkte jag testa samma sak fast fisken och såsen separat så att säga. Kokar grönsaker som broccoli, blomkål och morötter till tror jag. För att variera från broccolimoset.

Kycklingklubbor och vitkålsgratäng
Här är mitt nya vardagskort. Tror vi har ätit det typ varannan vecka ett bra tag nu men det här är så gott och relativt lättlagat. Billigt är det också, vilket jag ser som en fördel.

Pitabröd
Hela min uppväxt åt vi pitabröd fyllda med köttfärs, grönsaker och röror varje fredag. Nu när vi äntligen har fått tag på älgfärs ska vi äta det här hemma nu på fredag. Mmm, så gott!

Vegetarisk tacopaj
Vi avslutar veckan med en tacopaj, gjord på svarta linser eller en variant gjord på grönsaker. Har inte handlat ännu så jag hinner känna efter vad jag vill ha.

Vad äter du i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.