Veckans matsedel 49/2018

Tre arbetsveckor kvar till jul, nu, och det börjar ta emot att sitta och planera vardagsmat. Eller, hur känner du? Jag gör det enkelt för mig den här veckan och äter fil till lunch på jobbet. Jag ska också på julbord med jobbet en kväll, så då slipper jag laga så mycket mat till mig själv. Det är roligare när F kommer hem! Nåväl, så här ser det ut i veckan:

Pasta Rosso
Den här rätten skulle vi ha ätit igår, men det sköts fram så jag lagar den till middag idag istället. Vegansk och jättegod! Blir min middag måndag och tisdag tänker jag. 

Jordärtskockssoppa
Vi åt varma mackor istället för den här förra veckan, så nu lagar jag jordärtskockorna den här gången. Det blir ju väldigt gott, så det är bara vardagströttheten som gör att vi skjuter upp den.

Lax i ugn
Lyxar till det med lax i veckan. Det får bli fredagsmiddag och veckans fisk. Jag tycker lax blir godast när man bara saltar, pepprar och steker i ugnen. Tillbehör den här gången tror jag blir potatismos och grönsaker. Kanske någon sås.

Entrecote med klyftpotatis
Vi har några frysta bitar entrecote i frysen, så dessa ska vi steka på lördag tänker jag mig. Ugnsstekta grönsaker till, och kanske en rödvinssås? Hm..

Piroger
Min man önskade köttfärspiroger till middag på söndag, så då får det bli så!


Vill du ser fler veckomatsedlar? Här finns några år av mina veckomatsedlar samlade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.