5. Mitt svåraste beslut i livet

Jag tror att det beslut som jag har upplevt som absolut svårast hittills var att bestämma vad jag skulle göra efter studenten. Jag hade nog tankar om hur livet skulle se ut i stort, men hade väldigt svårt att komma fram till vad jag skulle göra månaderna efter studenten.

Jag minns faktiskt mitt sista år på gymnasiet som väldigt roligt på många sätt, men också fyllt med de här tankarna. Det är så klart ett i-landsproblem, för mitt problem var inte att jag inte visste alls utan att jag ville så mycket olika saker. Jag ville hålla på med musik, jag ville ha hund, jag ville studera på universitet och ”bli något” och jag ville bo i en stad, bo utomlands och resa mycket.

Det blev till slut så att jag valde att gå en musikutbildning på Folkhögskola och vara springvikarie i skolorna mitt första år efter studenten. Musikutbildningen var det roligaste jag har gjort, men tyvärr prioriterade jag ofta bort den till förmån för jobb. Jag ville ju få in en fot och bättra på mitt CV.

Nu när det har gått några år och jag har lite mer livserfarenhet känner jag att jag har lärt mig att allt ordnar sig till slut. Det är inte så viktigt om det blir fel, för det går att rätta till. Man får ångra sig och ångra sig igen.

Det här är en del av Kajsons julkalender – vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.