6. Ett beslut någon annan tog åt mig

Jag har ställt upp på ganska mycket som jag inte har velat här i livet. Jag har haft svårt att säga nej, och lever ständigt med en känsla av att det finns så mycket som jag borde göra. Prestationsprinsessan i mig har helt enkelt gjort en massa bara för att, och inte alltid för att jag själv har velat.

20180724_201248.jpg

Det har lett till att jag har haft en del dåliga jobb med dåliga villkor och enorm magont. Det är jag nog inte ensam om, ibland får man ju bara ta det man får och när man är ung och helt ny på arbetsmarknaden är det den typen av jobb som finns. Det har också lett till att jag ibland har jobbat med alldeles för låg lön för att jag inte vågat säga till. Under en period när jag bodde i Östersund tog jag ett extrajobb som jag inte hade tid med och inte passade för eftersom man ”borde” jobba samtidigt som man studerade.

20180715_165210.jpg

Det har också lett till att jag ofta har hamnat i situationer jag inte velat vara i privat. I sammanhang som jag borde gilla, men faktiskt inte trivs i. Hemmafester där jag bara känt en person, övernattningar långt borta med en massa folk jag inte känt och andra konstiga situationer för att jag inte vågat säga nej. För att jag inte ville ses som tråkigt. För att man förväntas tycka att det är roligt.

Jag tror att det här delvis är en naturlig del av att växa upp. Man måste prova olika saker för att veta hur det är, vad man gillar och vad man har rätt till. Så klart. Allt i livet kan inte heller vara roligt. Jag har också varit på många roliga hemmafester, övernattningar och haft bra jobb, så ingen tror något annat.

IMG_20180610_194419_580.jpg

För mig har det ibland känts som om jag alltid har hamnat där, och sällan som om jag har bestämt det själv. Man har ju alltid ett val, men det är så svårt att säga nej när man förväntas säga ja. IMG_20180330_185616_731.jpg


Det här är en del av Kajsons julkalender – vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.