7. Det väljer jag helst i garderoben

Kläder har aldrig varit mitt största intresse, och efter att jag gick upp mycket i vikt var kläder inte direkt kul eftersom ingenting satt riktigt snyggt. Det sitter väl fortfarande inte riktigt snyggt enligt norm, men det finns också mycket mer kläder för överviktiga att välja på nu än tidigare. Jeans som känns som mjukisbyxor, överdelar som sytts särskilt för plussize och over size-modet som har varit ett tag gör det också lättare att hitta kläder att använda.

Jag har nästan bara kläder som jag tycker om i min garderob. Det är jeans, kjolar och klänningar. Linnen, stickat och sweatshirts. Mycket basvarianter som är lätta att kombinera med varandra.Jag kan därför inte välja ut enskilda plagg som det jag väljer helst.

De senaste åren har jag utvecklat en större medvetenhet  kring kläders miljöpåverkan, så just nu känner jag att det jag helst väljer till garderoben är hållbara material. Naturmaterial, ull och andra material, som framställts på någorlunda schyssta sätt. Eller second hand. Jag försöker leta allt som är gjort av denim – jeans, jeansjackor och så vidare, på tradera eftersom det går åt drygt 10 000 liter vatten för ett par jeans.

Så småningom kanske jag hamnar i en fas där alla mina vardagsplagg är andrahandsfynd. Tyvärr finns det inte alltid så mycket fint i mina storlekar, så då måste jag ändå köpa nytt om jag behöver fylla på garderoben.

Det här är en del av Kajsons julkalender – vill du också vara med kan du läsa mer här.

En reaktion på ”7. Det väljer jag helst i garderoben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.