Tre filmer med jultema

För dig som älskar att se filmer som utspelar sig kring julen tipsar jag idag om tre julfilmer som jag har sett senaste veckorna. Två är klassiska och mysiga julsagor medan den tredje inte är det, men den är sevärd ändå.

The Holiday Calendar (2018)

Abby är en ung tjej som kämpar med att försörja sig som fotograf. Till jul händer två saker. Hennes bästa kompis Quincy flyttar hem efter en lång tid som resefotograf och hennes farfar ger henne en antik julkalender i form av ett hus. Varje dag öppnas en lucka i kalendern, och det visar sig snart att den är lite magisk. Så mysig och förutsägbar, som det ska vara! Finns på Netflix.

The Christmas Chronicles

Två barn gillrar en fälla för att få se tomten på julaftonskvällen, råkar ställa till det så att hela julen är hotad och tar på sig uppdraget att hjälpa tomten rädda julen. En mysig familjefilm som också är förutsägbar men samtidigt magisk. Finns på Netflix.

Bad Moms 2 (2017)

Det här är en stjärnspäckad storfilm med bland andra Mila Kunis, som är en av mina stora favoriter. I den här filmen närmar sig julen för de tre överarbetade mammorna Amy, Kiki och Carla. De vill göra uppror mot alla krav som finns kring julen samtidigt som deras mammor dyker upp. Mammor som är krävande på lite olika sätt. En väldigt rolig film som klarar Bechdeltestet med råge! 

Fler filmtips? Här är några fler inlägg på temat:

Tre filmer jag har sett den senaste tiden
Julgåvan – Christmas Inheritence
Serietips i höstmörkret – del 4

En reaktion på ”Tre filmer med jultema

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.