9. Om jag inte hade blivit lärare så hade jag…

När jag var 19-20 år tänkte jag att jag var tvungen att börja studera så snart som möjligt så att jag kunde ”bli något”. Därför tog jag bara ett sabbatsår efter gymnasiet och började sedan mina studier som 20-åring. Jag tycker inte om att se tillbaka och ångra mig, eftersom jag tänker att det är så många delar av livet som påverkas av ens val, och inte bara det man väljer om. Men, om jag ser tillbaka nu kan jag tänka att det nog hade funkat med ett sabbatsår till.

Jag på konsert förra sommaren 🙂 

Jag hade jobbat med musik om jag inte hade blivit lärare. Jag spelar lite piano och tog sånglektioner under sex av mina tonår. Jag älskade känslan av att sjunga inför publik. Det går inte att förklara den känslan tror jag. Levande är det ord som kommer närmast för mig. Jag kanske inte hade blivit artist, men jag hade kunnat jobba som låtskrivare eller producent eller körsångare eller någon som bokar artister till spelningar.

Jag vill gärna tro att det är vad jag hade gjort. Det är en tuff bransch och jag hade kanske inte riktigt det skinnet på näsan då, men med dagens chanser till spridning via internet är inte det ett måste. Hade det blivit så finns det väldigt många saker som jag inte hade lärt mig, så jag är ändå tacksam för den utveckling jag har fått via lärarjobbet. Det blir bra ändå, tänker jag 🙂

Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.