Veckans matsedel 50/2018

Vecka 50, det känns lite magiskt, faktiskt. I veckan är det lucia, och sen är det bara en vecka med jobb kvar innan det är dags för årets jullov. Magiskt. Jag ser så mycket fram emot det här årets helger.

I veckan ska vi laga mat i alla fall. Sista veckan på ett tag som jag behöver laga matlådor och frysa in, det känns ju också ganska bra. Fredrik ska också vara julledig länge, så då äter han ju hemma så klart. Men, i veckan lagar jag:

Kikärtscurry
Klassikerna som är både god och billig. Snabb måndagsmat.

Asiatisk fiskgratäng
Tänker laga det här receptet från Coop. Det brukar bli gott.

Quorn Mango Salsa
Istället för en gryta med halloumi och mango tänker jag laga en gryta med quorn och mango. Kokosmjölk och passerade tomater är en underbar kombination, särskilt i kombination med ingefära och andra indiska smaker. 

Ugnsstekta kycklingklubbor med rödkålsgratäng
Vitkålsgratängen har blivit ett måste till kycklingklubborna, men nuh ar jag ett rödkålshuvud som måste ätas upp. Smaken blir nog samma, det är bara färgen som kommer bli lite dassig.

Nachos i gjutjärnsgryta
Fredagstacon den här veckan blir nachos. Jag har länge sneglat på det här receptet från Bambi och nu är det dags att prova.

Pitabröd fyllda med köttfärs
Det som var klassiska fredagsmiddagen när jag bodde hemma kommer vi äta på lördag den här veckan. Jag tänker att vi kommer vilja ha något snabblagat efter den dagens aktiviteter.

Palt
Kan du inte koka palt? undrade maken och jag sa ja och har redan ångrat mig. Men det brukar bli bra och gott är det ju så det får avsluta vecka 50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.