14. När jag valde vilken stad jag ville bo i

Jag har bott på tre olika platser i mitt liv. Jag vet inte om det är mycket eller lite. Det är lagom för mig. Just nu.

Jag föddes på en liten ort i Norrland med ett par tusen invånare. Det är långt till närmaste stad och som barn och tonåring tyckte jag mest att det var tråkigt att bo så litet. Det var tryggt och det mesta man behövde fanns att få tag i, men jag längtade bort till något större.

När jag skulle börja studera kom chansen att flytta till en stad. Det enda jag visste var att jag inte ville studera i Umeå, för det gjorde alla andra och jag har alltid haft någon idé om att vara unik. Hehe. Efter mycket funderande fram och tillbaka stod valet mellan Uppsala och Östersund. Uppsala var ett alternativ för att det ändå hade låtit lite fint att kunna säga att man studerat vid deras universitet, plus att det är nära till Arlanda och därför lätt att ta sig hem till min familj. I Östersund fanns inte min utbildning men då var alternativet att läsa på distans.

Östersund fotat från Storsjön

Efter att ha hälsat på i Uppsala och blivit helt avskräckt av människors attityd blev det då Östersund. Ett fantastiskt val, om du frågar mig. Östersund är en underbar stad. Lagom stor med trevligt folk. Vi bodde i ett jättemysigt område och trivdes jättebra. Vi flyttade därifrån alldeles för tidigt.

Fredrik var utan jobb några månader, sen fick han nytt jobb i sin hemstad. Så då flyttade vi dit. Jag trivdes inte särskilt bra, och efter nästan tre år flyttade vi till min hemort, köpte ett snorbilligt hus och har nu bott här i tre år. Fördelarna med att bo så här är närheten till allt. Jag har gångavstånd till jobbet, det är sällan köer på affärerna och det blir helt enkelt mer livskvalité. Vi har skog och sjö runt knuten och nära till min familj. Det är lugnt och tryggt. Får vi barn i framtiden kommer vi kunna låta dem färdas själva relativt tidigt. Dessutom är det billigt att bo, så de pengar vi får över kan vi lägga på att besöka en stad när andan faller på. Alla de fördelarna gjorde att jag valde att bo där jag bor idag.

En av alla bilder på vårt hus.

Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

3 reaktioner på ”14. När jag valde vilken stad jag ville bo i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.