15. När jag valde min utbildning

Jag kände nog redan när jag började skolan i årskurs 1 att jag skulle bli lärare. Sen funderade jag på många andra yrken under min grundskoletid men jag kom alltid tillbaka till läraryrket. När jag skulle välja yrkesväg efter gymnasiet behövde jag inte fundera så mycket. Jag jobbade ett år efter gymnasiet som springvikarie i skolorna och kände att det var rätt.

Den stora frågan var egentligen var jag skulle studera. Jag läste om lärarutbildningen på alla landets olika universitet och högskolor. Jag fastnade mest för utbildningarna vid Högskolan Dalarna och Karlstads universitet. Jag vägde också in Uppsala på grund av det anrika i universitetet, men som jag nämnde igår valde jag bort det efter dåliga erfarenheter när jag var i staden och såg mig omkring.

Det blev lärarutbildningen vid Högskolan Dalarna och jag är väldigt nöjd med det. Utbildningen kändes modern, de har en del moment som jag tror är i framkant i Sverige plus att man vid det lärosätet är väldigt bra på distansutbildning. Som bonus fick jag läsa in en del kurser vid Karlstads universitet som jag också fick ett bra intryck av. De två som jag fastnade vid från början blev en del av min utbildning.

Nu har jag jobbat några år som lärare och känner att jag ska prova något annat. Jag ser min utbildning som en väldigt bra grund att stå på och de erfarenheter jag har från skolan som en ännu bättre grund att bygga vidare på.


Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

2 reaktioner på ”15. När jag valde min utbildning

  1. Så roligt :). Blir nyfiken när du läste? Läste också en del på distans men även campus. Plockade som du lite kurser från olika ställen, Gävle, Mittuniversitetet, Umeå universitet och så högskolan Dalarna :). Nu studerar jag till specialpedagog på Mälardalens högskola. Fick utmattningssyndrom 2016 och insåg att jag inte ska jobba som lärare då, men gärna specialpedagog. Studerar på 50% och jobbar 75% nu, har en årskurs 1 men hoppas på att kunna jobba som specialpedagog till hösten. Det är då mitt sista år med x-jobb så känner att spec-ped kan vara lite lugnare än klasslärare :).

    Jag studerade åren 2008-2012 🙂

    1. Jag läste 2010-2015. Läste det mesta mot Dalarna, var bara två terminer jag läste mot Karlstad 😊

      Ja, jag förstår att du testar något annat. Jag har valt att göra något annat eftersom jag hela tiden balanserar mot utmattning, tyvärr. Jag känner dock inte att jag har intresse av att jobba med spec eller så, så jag ska försöka byta bransch. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.