18. När jag valde att börja blogga

Jag började blogga 2007, när alla andra började blogga. Jag började för att jag alltid har tyckt om att skriva, och när kreti och pleti började uttrycka sig i text tänkte jag ”kan de så kan jag”. Jag har bloggat sen dess, även om jag har bytt adress sedan dess.

Tidigare var min blogg mest en dagbok, men efter att vi flyttade till huset upplevde jag att jag hade mer att blogga om så de senaste åren har jag haft mer kvalité på innehållet i bloggen. Kreativitet föder kreativitet så det blir bara mer och mer genomtänkt innehåll, blandat med dagboksinlägg eftersom jag fortfarande vill ha kvar den delen.

Jag älskar det demokratiska i att ha en blogg. Att vem som helst kan starta en och uttrycka sig, istället för att söka anställning på exempelvis en tidning. En del bloggar fungerar ju dag som tidskrifter. Till exempel vann Underbara Clara utmärkelsen Årets Tidskrift 2017, utsedd av Internet World. En blogg behöver inte längre vara ”bara” en dagbok på nätet, det kan vara så mycket mer.

Min blogg är ett hobbyprojekt och ett sätt att visa upp sådant jag är intresserad av och håller på med. Ett stort plus är att jag nästan varje dag får underhålla mitt skrivande, som är så viktigt för mig.

Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

En reaktion på ”18. När jag valde att börja blogga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.