19. En resa jag ångrar att jag inte gjorde

Jag har alltid drömt om att resa, att få se och uppleva saker. Jag är ingen äventyrare, men att spendera några dagar på ett annat ställe än där man bor tror jag bara är nyttigt.

Sista kvällen i Alcudia förra året

Jag har aldrig hamnat i ett sammanhang där jag har bokat en resa och sedan avbokat. Inte heller att jag har ställt in en planerad resa. Däremot har jag många gånger drömt och gjort research för att i slutändan aldrig boka något. Ofta för att jag varit för snål. När jag var student var pengar lite av en bristvara, och de jag hade ville jag inte slösa upp för det var svårt att fylla på sparkontot igen.

Förra året hade jag tänkt ta en sista minuten-resa ensam när jag slutade jobba. En vecka ensam vid en pool, ett gäng bra böcker och att bara få varva ner i lugn och ro efter ett slitigt läsår. Jag känner ingen annan som är ledig den tiden på året, de flesta har ju bara fyra veckors semester. Det blev inget av det. Jag kände mig lite egoistisk som ville åka iväg själv, och det ställe jag helst ville åka till blev fullbokat, haha.

Brac

Jag vet ändå inte om jag ångrar mig? Visst, det finns en massa resor som aldrig blir av, men de blir väl av senare i livet då. Kanske. Eller så känner jag ingen längtan efter dem sedan. Jag överlever utan större men.

Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.