20. När jag väljer frukost

Tyvärr hör jag till den skaran människor som inte uppskattar frukost över huvud taget. Jag väntar hellre någon timme och äter lunch, faktiskt. Jag är sällan ens sugen på något före nio på morgonen, och när jag börjar vara hungrig strax efter tio väntar jag hellre till elva och äter lunch då. Jag vet att det inte är det optimala, men jag har alltså så lite aptit på morgonen att jag nästan kräks av tanken på mat.

Men, det finns ju ändå tillfällen då jag ändå äter på morgonen. Ibland är det till och med gott. Här kommer tre frukosttillfällen och vad jag väljer då!

Frukost innan jobbet

Jag äter aldrig frukost hemma före jobbet. Jag är väldigt morgontrött och skulle få stiga upp 45 minuter tidigare för att äta frukost, eftersom illamåendet gör att det tar så mycket längre tid. Dessutom blir jag stressad av att jag äter så sakta, och då äter jag ännu långsammare. Istället tar jag med mig en frukt som jag äter när jag har kommit till jobbet. Efter en morgonpromenad med Baloo är jag lite piggare och får i mig mat utan kväljningar. En frukt är dock lämplig mängd. Äter jag för mycket upplever jag mig som alldeles för mätt resten av dagen.

Frukost på hotell

När vi äter på hotell brukar jag ofta vara så pass utvilad att det faktiskt är ganska gott att äta. Min ideala hotellfrukost är inte så märkvärdig, jag brukar faktiskt fixa den hemma på helgerna ibland, men god ändå. Jag vill ha nybakt bröd, gärna grovt och gärna någon form av småfranska och inte en limpa, med bredbar leverpastej på och så vill jag dricka äppeljuice. Ett hårdkokt ägg är också gott. Ofta när jag har ätit frukost på hotell äter jag ingen lunch sedan, på grund av mättheten, utan fikar lite matigare på eftermiddagen istället.

SJ:s frukost funkade också helt okej.

När jag måste äta frukost

Det händer ibland att jag kliver upp alldeles för tidigt. Kanske ska jag iväg på något, till exempel. Kanske vet jag också att det är många timmar tills jag får äta något. Min erfarenhet då är att den frukost som går bäst att äta är något varmt, och gärna tillagad mat, till exempel middagsrester. Något förvånande, men så är det för mig. Om vi åker iväg tillsammans brukar Fredrik göra mackor åt mig som vi tar med och jag äter efter någon timme i bilen. Haha, han känner mig så väl.


Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.