Måluppfyllelse 2018

Ni kommer väl ihåg att jag sätter upp mål för kommande år här runt årsskiftet? Om inte så vet ni om det nu. Idag är det dags att följa upp de mål jag satte förra året. Om du vill läsa hela det inlägget kan du klicka här. Annars följer här en sammanställning av målen 2018 och hur det gick med dem.

Mina egna mål

SPRINGA EN MIL
Nej, det gick inte i år heller. Jag kom igång bra på vårkanten dock, och saknar den kondition jag hade då. Tappade all motivation under sommaren och tror faktiskt att en del av det beror på att jag var anmäld till Tjejmilen. Jag sätter en sån sjuk press på mig själv att ingenting blir roligt och jag ger upp innan jag ens har börjat för ”jag kan ju ändå inte”. Tjejmilen var väldigt trevligt, dock. Här finns ett inlägg om det. Nu lägger jag de här planerna på is ett tag och tränar för att det är roligt och att må bra.

PLASTBANTA KÖKET FÄRDIGT
Nja.. Har i alla fall kommit på en plan för det allra sista, så nu ska jag bara ta tag i det snart. Under början av nästa år borde det här vara i mål.

SE EN MUSIKAL I LONDON
Hahaha, nej, det här blev ju inte heller av. Vi åkte till Stockholm istället och brände förmodligen nästan lika mycket pengar där som om vi hade åkt till London.

ORDNA EN TJEJMIDDAG MED NÅGOT TEMA
Det här lät ju också trevligt men är inte något som jag har tagit mig för, nej.. Fasen vad dålig jag har varit på att göra roliga saker i år.

UMGÅS MER MED VÄNNER
Svårt att mäta men jag har blivit bättre på att säga ja till saker jag har velat göra. Vill bli ännu bättre på det här, kanske framför allt bättre på att bjuda hem folk 2019.

Mål för huset

BYGGA ETT LITET DÄCK PÅ FRAMSIDAN
Det fanns inte tid till en sådan åtgärd. Kanske framförallt eftersom sommaren var så varm. Det ställde också till det att vi inte riktigt visste hur vi ville ha det. Vet fortfarande inte, om jag ska vara ärlig. Mina visioner stämmer inte riktigt överens med hur det ser ut i verkligheten. Kanske nästa år.

BYTA RASSKYDD
Ja! Check! Jag gjorde ingenting men min kära make var ute några heldagar och grävde upp baksidan (med hjälp av en liten grävare) och satte några riktiga rasskydd så inte marken ska rasa in under huset. Det är ju alltså krypgrund på vårt hus, så det ska ju vara öppet där under.

BYGGA EN NY UTEPLATS PÅ BAKSIDAN
Ja! Det här har också blivit av. En ny, stor, fin altan har vi byggt (här har jag faktiskt hjälpt till ganska mycket). Mer rymlig och praktisk än den förra samt med räcken och ett annat utseende. Det blev så väldigt, väldigt bra! Här kan du läsa mer om vårt altanbygge.

GÖRA ODLINGSPLATSER
Det här hanns inte riktigt med, delvis på grund av värmen som försenade allting annat. Jag har dock tankar på hur jag skulle vilja ha det nästa år, så vi får se vad som blir av och vad som inte blir av.

RENOVERA BADRUMMET
Vi köpte en bil istället så badrumskassan är nere på noll, tyvärr. Nytt mål är 2019.

Övrigt

BÖRJA TA VUXNA BESLUT
Det här är faktiskt något som jag har blivit bättre på. Jag har fixat e-faktura på allt som går, jag har bytt mobilabonnemang till ett billigare (visserligen var det mer ett tvång från Telia än ett aktivt val, men ändå) och jag har till exempel fått hjälp med min rygg som har värkt i evigheters evighet. Jag har bokat en tandläkartid också. Att inte skjuta upp sånt som är viktigt tänker jag är ett vuxet beslut 🙂

Sammanfattningsvis

Det här kanske inte är min bästa måluppfyllelse, nej. Jag deppar dock inte ihop för det. Det fina med ett mål, i motsats till löften, är att det inte gör något om man inte når ända fram. Jag tänker också att många av de här målen var svåra att mäta vilket bidrar till att de inte blir av. Nu är det dags att sätta nya mål, för 2019 är snart här!

En reaktion på ”Måluppfyllelse 2018

  1. Nu blev jag själv sugen och motiverad på att sätta upp liknande mål för kommande år. Får skriva ihop en lista i helgen!

    Nu verkar det ju som att du redan fått ett billigare abonnemang, men om du vill ha hjälp med att kolla av dina tjänster hos oss på Telia om det finns något som passar dig bättre så kan du alltid skriva till oss via sociala medier. Där svarar vi årets alla dagar. 🙂 Ha det gott! /Lisa, Telia Kundservice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.