Nyårslistan 2018

Fem gånger blir en tradition, eller hur? I år fyller jag i den här listan för just femte gången. En slags sammanfattning av året som varit utan att behöva gå in på alla detaljer och bryta ner varje månad i beståndsdelar. De tidigare listorna hittar du här om du vill läsa: 2014, 2015, 2016, 2017,

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Jag sa upp mig för första gången. Det var läskigt men ändå bra. Vi har också sökt förhandsbesked för att få stycka lös en tomt, och det är också första gången.

Har du några nyårslöften?
Det mesta finns att läsa i inlägget med mål som jag publicerade igår. Inte många löften, mål är bättre om man vill få något gjort

Bästa köpet?
Bilen kanske? Är himla nöjd med den i alla fall.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nu måste jag faktiskt tänka efter. Det börjar vara så många barn 🙂 Minst en gymnasiekompis och minst en klasskompis från högstadiet fick barn i år. Just nu ser jag mest fram emot att få ett barn på nära håll i vänkretsen, i början av 2019 🙂

Vilka länder besökte du?
Köpte färg i Norge i år igen. Annars har vi varit på hemmaplan hela 2018.

Vad var sämst?
Cancer och livets orättvisa.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Skulle säga att det här var ett ”normalår”. Har inte mått extremt dåligt och inte extremt bra heller.

 Favoritprogram på TV?
På spåret. I år igen. Alltid.

Bästa minnet från 2018?
Det har ju inte hänt något sånt där överväldigande i år, som när man gifter sig eller så. Jag tänker spontant på allt stöd jag har fått, särskilt här under hösten med allt som har hänt. Familj, vänner, kollegor.. Det är nog det bästa.

Vad ser du mest fram emot med år 2019?
Att mina vänner ska bli föräldrar. Att få prova på nya saker, eftersom min arbetssituation kommer vara annorlunda efter nyår. Att fira tio år med Fredrik ❤

Vad önskar du att du gjort mindre 2018? 
Gråtit. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig, och det har jag gråtit över. Ändå har jag inte upplevt mig själv som olycklig.

Bästa boken du läste i år?
Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo. Här har jag till och med skrivit ett helt eget inlägg om den boken, som jag tycker borde vara en del av skolans läroplan för att synliggöra sånt som det inte pratas så mycket om och för att den är så himla rolig och välskriven och bra.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?
Fortfarande svårt att svara på detta. Känns som en fråga för typ en mäklare eller något, som har en annan typ av mål att jobba mot. I år har jag i alla fall fått prova att lägga schema och tyckte att det var kul.

Största framgång på det privata planet 2018? 
Att jag har blivit tydligare mot min omgivning, och det har gjort att det blir färre missförstånd.

Största misstaget? 
Jag har gjort några små misstag som jag inte kan skriva om här. I övrigt tänker jag ändå att misstag är något som man lär sig av.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Vi köpte en bil, så det är det enskilt största köpet.

Något du önskade dig och fick? 
En härlig semestervecka med min man.

Något du önskade dig och inte fick? 
Ett nytt badrum, hehe. Hoppas på att 2019 är året då vi kan börja duscha i badrummet (istället för bredvid bastun i andra änden av huset).

Mest stolt över? 
Här svarar jag samma varje år, men det team som min man och jag är. Det liv vi har. Jag är ändå sjukt stolt över det. I år över allt stöd han gett mig i mitt beslut att säga upp mig utan att veta vad jag skulle göra sedan. Bästa ❤

4 reaktioner på ”Nyårslistan 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.