Veckans matsedel 2/2019

Då var det dags för årets första publicerade veckomatsedel! Nytt för 2019 är att de här matsedlarna kommer publiceras på söndag förmiddag, istället för måndag morgon som tidigare. Då hinner man inspireras och åka och handla under dagen, tänker jag. Plus att jag kan skriva om annat på måndagar.

Den här första matsedeln skiljer sig inte så värst mycket från dem jag har skrivit förut. Jag har samma tänk, än så länge, så det blir mest vegetariskt, en fisk,en kyckling och så någon kötträtt. Så här ser den första matsedeln ut:

Pasta verde
Vi inleder veckan med en köttfri måndag, och en pastarätt med en sås gjord på grönkål. Jag har testat denna förut och tyckte inte att den blev så bra. Nu tänkte jag prova igen med fryst, hackad grönkål istället för med färsk, så får vi se om det blir bättre eller om det här är en rätt att skrota.

Fiskgratäng
Två torskblock i ugnen med ett täcke av creme fraiche. Serveras med potatismos och andra grönsaker.

Kycklingklubbor med rödkålsgratäng
Före jul testade jag att göra gratäng på rödkål istället för vitkål, och tyckte att det blev ännu godare. Rödkålen var lite spänstigare. Jag använder det här receptet till gratängen. Kycklingklubborna steker jag i ugnen bara. Gott och bra i matlåda.

Broccolisoppa
Jag fick ju en ny kokbok i julklapp, och i den hittade jag ett spännande sätt att göra soppa på. Ska testa med den här broccolisoppan så får vi se om det blir mer av den varan sen.

Paella
Sätter en liten parentes på den här eftersom jag inte är riktigt säker på att det blir just paella, men det skulle passa bra eftersom jag har kvar några påsar med saffran, och för att det är så himla gott.

Pulled Beef Enchilada
Ett favoritrecept från Bambi. Att tillaga köttet långsamt och sedan fylla tortillabröd med detta och gratinera blir himmelskt gott. Jag har längtat sen förra gången jag gjorde det, typ förra våren.

Rostad blomkål med goda tillbehör
Det här är ett recept från nya kokboken, där man i princip lagar hela middagen på en och samma plåt. Därifrån kommer namnet på kokboken – Plåtmat. Ska bli så spännande att testa konceptet och även att få prova en massa nya smakkombinationer som jag tror kommer komma med den här boken.


Ett stort gäng med mina tidigare veckomatsedlar hittar du här.

En reaktion på ”Veckans matsedel 2/2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.