Plastbanta i media

I helgen läste jag att SVT Nyheter listade ett gäng tips för att minska på plasten hemma. Det kallas ju plastbanta med ett mer modernt ord. Att minska på plast är bra eftersom plasten del innehåller en massa kemikalier som förorenar naturen. Dessutom hamnar plast ofta i naturen och bryts ner långsamt, vilket bland annat leder till att djuren äter upp den och det är knappast nyttigt. Sen tänker jag att eftersom plast tillverkas av olja är det knappast något som är bra för miljön och så vet vi ju om vilka problem som orsakas av mikroplaster.

Vill du läsa listan med åtta sätt att minska på plasten kan du klicka här. Vill du läsa mina inlägg om att plastbanta har du Att plastbanta köket, Fortsätta plastbanta köket och Plastbantat kök på 44 dagar.

En reaktion på ”Plastbanta i media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.