Drömmen om en fjällstuga, del 4

Nu är det ett tag sedan vi pratade om den där fjällstugan vi drömmer om att bygga. Senast jag skrev något om det hade vi kommit så långt att vi varit och tittat på möjliga ställen att bygga. Vi hade också börjat kolla upp vad det skulle kosta att dra ström till olika platser.

Vi fick prisuppgifter för att dra el till två olika platser. Vi hade tagit två eftersom vi var rädda att det skulle bli alldeles för dyrt att dra dit vi helst ville bygga, men det visade sig att det landar inom en rimlig summa så vi har valt att försöka få bygga där.

Nästa steg då blev att söka förhandsbesked hos kommunen. Eftersom tomten inte är styckad ännu behöver man ett sådant, som liksom talar om ifall det är möjligt att få ett bygglov på platsen. Tror jag, jag är inte helt hundra, men så har jag förstått det. Vi har också ansökt om att få göra en infart hos Trafikverket. Så nu väntar vi på besked kring det här, sen vet jag inte riktigt vad nästa steg är.

Parallellt med det här har vi varit i kontakt med olika hustillverkare och vi har nog hittat var vi ska beställa den stuga vi vill ha. En firma som bygger efter ens egna önskemål.

Man får nog säga att det här har gått från att vara bara drömmar till att bli planer. Luddiga planer, vi har ingen direkt tidsplan till exempel. Men ändå så spännande.


Vill du läsa mer om stugdrömmarna? Här hittar du mina tidigare inlägg:

Drömmen om en fjällstuga, del 1
Drömmen om en fjällstuga, del 2
Drömmen om en fjällstuga, del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.