Januaris bästa sida

Den här helgen tycker jag att januari har visat sig från sin bästa sida. När solen lyser och det är krispig vinter ute kan man inte säga annat än att det är vackert.

Vi har haft en lugn hemmahelg. Vi åker till fjälls nästa helg istället, när vi har fått lön, hehe. Januari är väl aldrig en rik månad men i år hade jag väldigt mycket månad kvar i slutet av pengarna. Tur att det inte drabbar någon fattig, det finns att ta av så att säga.

Jag har börjat läsa Harry Potter igen. Tänkte läsa om alla sju böcker för att det var så länge sen. Är så imponerad av J.K. Rowlings språk. Så enkelt, målande och gripande.

Det har blivit promenader både idag och igår. Igår hann jag ut precis innan det blev mörkt, men nog märktes det att ljuset var på väg bort. Idag var vi ute alla tre kring lunchtid och fick mer solsken på oss. Jag har ändå reflekterat över hur mycket längre det är ljust nu. Lite skönt med längre dagar.

Förutom promenader och läsning har jag pysslat lite med vitrinskåpet. Håller på att vaxa de delar som inte ska vara helvita. Har väl gått ganska bra.

Jag lyckades med världens godaste lasagne igår. Fick till både köttfärssås och ostsås perfekt så den blev så god! Gjorde vitkålssallad på rödkål till, så egentligen rödkålssallad då 🙂 Vi fick besök en stund igår kväll också. Såg film och dippade grönsaker. Mitt sockerstopp har varit jobbigt den här veckan. Särskilt i torsdags, men jag kämpar på.

Vinterstudion har också varit en stor del av den här helgen. Just nu har jag ett gäng grönsaker på långkok, som ska ätas i pitabröd till middag. Sen är det bara söndagskvällen kvar innan det är ny vecka. Har du haft en bra helg?

41 reaktioner på ”Januaris bästa sida

 1. Men wow vilket magiskt vinterland ni hade där! Här har snön smält bort igen, önskar att de lägger sig lite så vi också kan njuta av snö och sol 😀 har också märkt att dagarna blivit längre nu, så skönt ändå att vi äntligen börjat gå mot ljusare tider igen 🙂

 2. Åh, jag är också grymt sugen på att läsa om alla Harry Potter-böckerna men har inte kommit till skott än. Blev ännu mer inspirerad av att se omslaget nu.

 3. Kul att nån mer läser HP. Jag har snart läst klart första illustrerade utgåvan. Har 3 av alla illustrerade HP böcker, dem är så läckra.

 4. Jag håller verkligen med! Januari har vart så vacker och härlig! Skön luft och för mesta dels torr vilket gör att det inte känns lika kallt! Harry Potter böckernas omslag är så vackra! Älskar stilen. Har dock aldrig läst då det inte är min typ av bok men samtidigt kan jag tänka mig att böckerna är bättre än filmerna, brukar vara så 😀

  Ska bli kul att se ditt vitrinskåp när det är klart 😀 Mitt sockerstopp har vart motsatsen till stopp tyvärr.. Men Börjar på nytt försök idag 😀 Lycka till med ditt stopp! Kram

  1. Harry Potter är väldigt mycket bättre i bokform, även om filmerna är okej 🙂 Jag var så nära att fuska flera gånger i helgen, så det är inte lätt! Lycka till till dig också!

 5. Det låter som att jag har ätit på fel ställe idag insåg jag när jag läste om din lasagne😉
  Helgen har varit verkligen fullt ös eller no-go.. det blev liksom aldrig så där ”lagom”. Nåja det kommer fler helger!

 6. Nä januari är aldrig rolig när det gäller ekonomi. Jag har inte läst någon Harry Potter, blir sugen när du berättat ju. Njut av denna veckan som kommer med fortsatta promenader. KRAM

 7. Vilka magiska bilder, wow! Mysigt med fjällen dessutom, vart ska ni?? Jag är tvärt om, jag har mycket pengar kvar i slutet utav månaden, för en gångs skull, händer ju aldrig annars, men har ”snålat” mer då detta brukar vara en så fattig månad, haha ❤ Kram!

 8. Vilka vackra bilder du har tagit när ni har varit ute, har också märkt att det att det är lite längre ljusare dagar nu vilket känns så skönt. Din lasagne lät riktigt god 🙂

 9. Gud vilken produktiv helg! Låter som om du fått hur mkt gjort som helst! Jag älskar Potter böckerna, kanske är läge att läsa om dem. Mannen körde genom filmerna på jullovet i år.

 10. Åh, jag har länge tänkt att läsa om Harry Potter jag också! Jag läste dom när dom kom och då var jag litet barn så det hade varit intressant att läsa om dom såhär i vuxen ålder 🙂

 11. Åh vad fint med snöö! Mina Skåne-barn är lika besvikna vart år att pulkan inte får användas!! Mamman som pendlar till jobb är dock ganska nöjd 🙈

 12. Vilka vackra bilder ❤ och solsken gör ju så mycket för glädjen och orken 👍
  Oj, vad du hunnit med mycket 😊
  Jag måste bekänna att jag aldrig läst Harry Potter, men sett alla filmer och de är ju så bra 👍👍
  Ha en fin vecka ❤

 13. Så mysigt med en lugn helg, alla behöver vi de någon gång 🙂
  Otroligt fina bilder du har tagit 😀 så underbart de måste ha varit att ta mysiga promenader i den snön 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.