Bivaxdukar istället för plastfolie

Jag skriver ju en del om att man ska minska ner på plasten i sin vardag. Det är kanske inte så himla lätt alltid. Det finns ju funktioner där plasten verkligen är oslagbar, i alla fall kan det kännas så. Plastfolie tycker jag själv är en sådan sak som är så praktisk att använda. Till att täcka över rester, hålla osten fräsch eller när man ska ta med en macka på jobbet. Därför är jag så glad att jag har hittat ett alternativ!

Alternativet kallas bivaxdukar. Det är helt enkelt en duk som är täckt i bivax. Vaxet är formabart och har antibakteriella egenskaper. Därför passar det bra till just sådant som jag listade i inledningen av inlägget. Jag har också använt det till att förvara grönsaker när det blir för fuktigt i plastpåsen de kommer i.

Det finns flera olika märken av det här. Jag har både från Bee’s Wrap och Abeego. Det finns ännu fler, plus att man kan göra egna helt själv! Tips, tips!

2 reaktioner på ”Bivaxdukar istället för plastfolie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.