The Break – Marian Keyes

Tänk dig att du har varit gift i drygt femton år, att vardagen rullar på och fungerar bra. Tänk dig att du lever med din bäste vän. Föreställ dig att din partner sen nästan två decennier plötsligt en dag meddelar att hen vill ha en sex månaders paus från ert äktenskap för att resa runt i Sydostasien.

Där har du grunden för Marian Keyes bok The Break. Amys man Hugh åker iväg och kvar står hon med tre döttrar och livspusslet samtidigt som hon försöker smälta sorgen över att ha blivit lämnad. För så känns det även om Hugh har lovat att komma tillbaka efter sitt halvårsuppehåll.

Marian Keyes är en av mina favoritförfattare. Jag älskar att hon väldigt ofta har en skruvad grundkonflikt och hur hon alltid bryter av det mörka med varm humor. Jag älskar hennes skruvade karaktärer, som till exempel Amys pensionerade mamma som lyckas bli ett YouTubefenomen. Språket är alltid fantastisk. Trots att det är 650 sidor på engelska saknade jag den när den tog slut. JAg rekommenderar den om man tycker om att läsa feel good, om relationer och livets allvar när det blandas med humor.

Jag läste som sagt på engelska men den finns också på svenska och heter då På egen hand. Läs!


Fler boktips?

Störst av allt
Inuti huvudet är jag kul
Sommarläsningen 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.