Mindre plast med tygpåsar

Idag bjuder jag på ett till tips kring hur en kan använda mindre plast i sin vardag. Plastpåsar är något som vi är oerhört vana att använda och knappt reflekterar över hur vi använder. Vi bär hem mat i dem, paketerar bröd hemma eller plockar saker i lösvikt och lägger i en plastpåse. Det finns dock andra sätt!

Lösningen stavas tygpåsar! Att ta med olika typer av tygkassar när man går och handlar gör att man inte behöver köpa en plastpåse (eller en i papp, för den delen). Dessutom finns det fina, mindre påsar som är gjorda för att stoppa frukt, grönsaker och annat en kan köpa på lösvikt i. Jag tänkte visa några av mina idag!

Jag har faktiskt bara tre stycken och klarar mig bra på dem. I dessa nätpåsar lägger jag sådant som ska vägas. Allt som kan betalas styckvis låter jag bara ligga löst i vagnen, på bandet och i kassen på vägen hem. Då räcker faktiskt tre väldigt långt. Förmodligen för att mycket av det jag ska ha är färdigpackat i plastpåsar redan.

Jag har köpt mina från Lapland Eco Store, och de bästa kommer från KeepJar. Det är storlek M, och det är de som apelsinerna ligger i.


Fler hållbarhetstips? Du kanske gillar:

Minska sopberget med kompostering
Smink utan konstigheter
Bivaxdukar istället för plastfolie

En reaktion på ”Mindre plast med tygpåsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.