Sju resor jag vill göra

Det känns inte helt självklart att göra en lista över önskeresmål. Jag är intresserad av hållbarhet och flygresor är raka motsatsen till hållbarhet. Å andra sidan är jag också intresserad av att resa och ”se världen”, jag har inte rest orimligt mycket i mitt liv och listan jag presenterar nu är inte ”resor jag vill göra i år” utan mer resor jag vill göra i livet. Sju resmål, här är de:

New York

Någon gång i livet vill jag besöka New York. Gärna på hösten, ännu mer gärna i slutet av september. Jag vill turista, shoppa och insupa atmosfären på Manhattan. Tänker att jag kanske kan göra den resan någon gång innan jag fyller 40?

Photo by Lukas Kloeppel on Pexels.com

Västkusten

Förutom att vi var i Göteborg för några år sedan har jag inte varit på Västkusten, och jag tänker mig att det är ett ganska härligt ställe att vara på på sommaren? Därför ser jag gärna att någon kommande semesterresa går just hit.

Rundresa i Storbritannien

En av mina drömresor är att resa runt i Storbritannien och besöka olika platser. Edinburgh, Oxford, någon nationalpark, Torquay, slottet där Downton Abbey spelas in, kanske Brighton och så klart London. Kanske andra platser också. Kan tänka mig att åka tåg runt, till exempel.

Luleå på sommaren

Vi var ju till Luleå när jag fyllde år förra året, och det påminde mig om att jag tycker ganska mycket om staden. Skulle gärna åka dit på sommaren och turista lite. Om inte annat finns ju Gammelstads Kyrkstad, som är ett världsarv. Var där när jag var.. 13? .. men jag tänker att jag kanske uppskattar det mer idag.

Kos

Efter att vi hade varit på Mallorca förra året kände jag att jag borde åka till någon grekisk ö också. Jag har gjort lite research och fastnat för Kos. Tycker att Lambi verkar som ett ställe som skulle passa mig. Skulle vara kul att få uppleva grekisk mat, kultur och så bara vara ledig några dagar.

Skåne

Jag tror att Skåne också är fantastiskt på sommaren. Jag föreställer mig också att landskapet skiljer sig från det skogiga vi har här uppe, så det vore kul att få uppleva något annat. Någon sommar tänker jag att vi kommer hamna här.

Kroatien

Både jag och Fredrik blev helt överväldigade av Kroatien när vi var där på bröllopsresa. Vi vill båda åka dit en gång till. Skulle kunna tänka mig att åka till Brac den gången. Eller Dubrovnik, som ska vara något som är värt att se

Vi i Kroatien

En reaktion på ”Sju resor jag vill göra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.