Slalompremiär

Igår gjorde jag slalompremiär för i år. Eftersom stugan bara ligger några mil från Hemavan åkte vi dit. Jag hyrde ett par skidor, ett par pjäxor och ett par stavar. Liftkort hade vi laddat på internet innan vi kom dit. Sen skulle vi åka slalom då.

Jag är ju så jäkla dålig på att åka. Önskar att jag hade börjat åka tidigare som barn. Jag lusläste pistkartan innan vi åkte och fick till ett okej första åk. I mitt andra åk gjorde jag en vurpa men tycker inte att jag blev så rädd av det. Det gjorde inte ont och skidorna löste ut så allt jag bra. Det var fortfarande soligt då så jag hade bra sikt.

Efter lunch gick solen i moln och det blev väldigt blint. Jag blev väldigt feg, spände mig ganska mycket och så. Vi åkte upp med Gondolen och åkte olika passager över fjället innan vi kom ner igen. Det gjorde vi en gång. Efter några åk till var jag helt slut på i benen så vi lämnade tillbaka skidorna och åkte tillbaka till stugan.

De tre bästa sakerna under gårdagen:

  1. Min man. Som knäppte pjäxor. Knäppte upp innan vi åkte upp i liften eftersom jag fick ont i fötterna. Knäppte igen när vi klev av. Men mest bara fick stå och vänta på mig mitt i backen.
  2. Åkturen i Gondolen. Uppför, alltså.
  3. Killen i skiduthyrningen. ”Jag kan inte åka alls” skrek jag nästan, och han plockade fram lätta skidor. ”Du får lite kortare också, de är lätta att manövrera” sa han. Kände för att ge honom en kram.

Det är kanske lite märkligt att själva skidåkningen inte hamnar topp tre? Känns som ett symptom på att jag inte är så duktig som jag skulle vilja vara. Jag skulle nog faktiskt behöva en heldag i barnbacken för att öva in tekniken och sedan ge mig på den typ av åkning som jag skulle vilja göra. Då kanske jag slipper gråtattacker mitt i backen, vilket kanske eller kanske inte också hände igår.

Idag har vi varit ute med skotern. Baloo och Tarras var med. Så mycket mindre frustration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.