Drömmen om en fjällstuga, del 5

Nu när vi spenderar ganska mycket tid i fjällen ligger det väl nära till hands att prata om våra stugdrömmar. Vi har ju velat ha ett eget ställe att åka till men är så glada att få vara i mina föräldrars stuga när vi vill.

Senast jag skrev om det här hade vi ju sett ut ett ställe där vi ville stycka lös en tomt och bygga. Vi ansökte om förhandsbesked hos kommunen som då skickade ut förfrågningar till markägare runt omkring och till samebyn. Samebyn ville inte att vi skulle bygga där då det skulle störa deras verksamhet. Jag har full förståelse för det men vi hamnade tillbaka på ruta ett.

Jag tappade sugen på att bygga. Just den platsen var det ställe vi helst ville vara på. Det fanns andra möjligheter men inget av dem kändes rätt. Vi funderade på att köpa en tomt, men det fanns inga på ”rätt” ställe, vi funderade på en lägenhet i Hemavan och det dök till och med upp en stuga i ”fel” by som vi funderade på att köpa.

Vi har alltså lagt planerna på att bygga nytt på is. Däremot har vi kommit fram till en annan lösning som jag tror kommer bli jättebra. Ska berätta mer om den snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.