En lista om resor

Trots att jag inte vill vara någon annanstans i världen just nu är jag ändå så sjukt sugen på att resa just nu. Jag vill hitta på något. Därför tänkte jag fylla i den här listan om resor. Hur nu det ska gå, för jag har ju verkligen inte rest särskilt mycket.

Värsta resan?
Här går vi ut hårt. Jag har inte haft någon resa som har varit direkt dålig. Däremot kan jag känna att några av de första resorna vi gjorde tillsammans, jag och Fredrik, kanske var lite för oplanerade? En del säger att man inte ska planera för mycket, men för oss är det nästan ett måste att ha en plan innan för vi kan bli ganska passiva annars. Sen måste man förstås vara fri att gå ifrån planen, men för oss är en plan ganska nödvändigt.

Största överraskningen?
Jag var väldigt överraskad över hur vackert det var i Kroatien. Skulle lätt kunna åka dit en gång om året, om det var möjligt.

Brac

Köper jag gärna med mig:
Det är jag dålig på att göra. Är både snål och sådär. Vi har köpt en kylskåpsmagnet när vi har varit utomlands, så det köper vi. Det kan räcka så också, tänker jag.

Smultronställe jag helst inte vill avslöja:
Har jag ens något smultronställe? De flesta platser jag tycker om är ändå väldigt offentliga tänker jag, så jag har nog inget sådant.

Så får jag tiden att gå på flyget:
Bra fråga. Jag har ju insett att jag tycker att det är vansinnigt tråkigt att flyga. Med tanke på att jag är från Norrland och därmed van att behöva spendera många timmar i bil när jag ska någonstans (semesterrestor på 60 mil var inget ovanligt när jag var barn, liksom) så har jag ändå trott att ett par timmar på flyg inte ska vara någon match, men det är så tråkigt. Har inget bra svar. Läsa tidningar och försöka prata med mitt sällskap.

Favoritstad?
Östersund. Jag tycker på riktigt att det är en stad som har allt utan att bli för stor. Du kan shoppa på de allra vanligaste kedjorna, du kan också shoppa på ett gäng lokala (delikatess)butiker som bara finns där, det finns massor att göra (Storsjöbadet, Jamtli, Frösö Zoo om man är okej med djurparker) framförallt för barnfamiljer och folk är trevliga där. Staden är vacker, man ser vatten, och så inte för stort.

Tar jag alltid med mig:
Något att läsa.

Undvik:
Undvik att göra sånt du inte vill bara för att man ”ska”. Undvik att hoppa över sånt du vill för att det blir för turistigt. Undvik att göra en resa som inte är den du vill göra, helt enkelt.

Hit åker jag aldrig igen:
Nej, något sådant ställe har jag inte. Känner mest att jag vill åka tillbaka till de flesta ställen där jag har varit.

Viktigast på hotellrummet:
Att det är fräscht och städat.

Drömresmål:
New York är nog det som känns mest som en dröm då det både är rätt så dyrt och långt bort. Annars en rundresa i England eller Storbritannien. I övrigt har jag inte så många ouppnåeliga drömresmål. Jag listade nyss sju resor jag vill göra här.

Photo by Lukas Kloeppel on Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.