Maj 2018

Det undgick väl ingen att det var första maj igår och att vi därför har vårmånaden hos oss? Nej, tänkte väl det. Jag tänkte lyfta några höjdpunkter ur den här månaden förra året. Tiden går så snabbt på något vis, så saker som jag känner som om de hände nyss är ett helt år bort.

Drömstugan

Förra året började jag ju på riktigt skriva inlägg om våra stugdrömmar. Efter en intensiv period uppe i fjälls är det inte konstigt att suget efter ett ställe att vara på växer. De två första inläggen kom alltså i maj förra året, sen har det blivit några till.

Drömmen om en fjällstuga
Drömmen om en fjällstuga, del 2

Trädgården

Jag minns att hela trädgården tinade fram på bara några dagar i början av maj förra året. Förra året var det också extremt mycket snö. Det var helt galet. Gräsmattan var så vattenfylld att den såg instabil ut med blotta ögat. I år verkar det tack och lov töa i en mer maklig takt.

Det faller sig ändå naturligt att tänka trädgård de här tiderna tycker jag. Förra året i maj drömde jag om ett äppelträd som nu står där. Jag började måla staket (blev inte klar förrän i juli) och F grävde runt huset. Vilken hjälte han är ibland, alltså.

Trädgårdshelg
Trädgårdstisdag: Äppelträd

Vi köpte bil

I maj förra året bytte vi bil. Från en Golf kombi, som jag älskat, till en Subaru med fyrhjulsdrift. Det var 90% fyrhjulsdriften vi bytte för, eftersom vi behöver den när vi är i fjälls och drar tunga släpvagnar, bland annat. Är så nöjd med den nya bilen också, förutom att den inte klarar kyla så bra.

Störst av allt

Nu har ju boken kommit som tv-serie på Netflix, men i maj förra året hade jag precis läst ut pocketboken. Jag pratar alltså om Malin Persson Giolitos Störst av allt. Har inte hunnit titta på serien men kan tänka mig att historien gör sig bra i det formatet. Jag tyckte mycket om boken i alla fall, och tipsar om någon ännu inte har läst den.

Störst av allt – Malin Persson Giolito

Vi firade en 90-åring

Min pappas moster, syster till min farmor, fyllde 90 år så vi åkte upp för att fira detta. En lyckad och mysig dag med bara vår familj. Nu fyller hon alltså 91. Hon är fortfarande ganska pigg, och hennes två år äldre man också. Så snälla och goda människor.

90-årskalas i fjällen

Mer från 2018?

Januari 2018
Februari 2018
Mars 2018

5 reaktioner på ”Maj 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.