Fem enkla presenter till Mors Dag

På söndag är det mors dag, hörrni! När jag var yngre tyckte jag faktiskt att det här var en jobbig och onödig dag att fira. Nu har jag ju mognat lite och tycker att min mamma är bäst i världen så det är klart att hon ska firas. Det kanske också är lite bra att vi har en ”högtid” som inte är religiös tänker jag. I vår familj brukar det inte vara några stora och märkvärdiga presenter den här dagen, men vi uppmärksammar i alla fall dagen. Här är fem presenter som jag skulle kunna ge min mamma.

Stöd till mammor i andra delar av världen

Min mamma har allt man behöver, så i år kommer jag nog att satsa på något som hjälper andra. Hos Läkarmissionen kan man till exempel ge bort en säker förlossning för endast 150 kronor och hos Unicef kan man köpa paket som hjälper mammor på andra platser i världen att ge sina barn en trygg start.

En stickling från dina egna blommor

Jag har precis klippt ner ett av mina palettblad, så jag skulle kunna ge min mamma en del av det jag har klippt bort så hon får egna plantor. Hade jag tröttnat på en blomma hade jag kunnat tänka mig att ge bort den också. Något man har hemma men som ändå blir ens eget är en enkel och hållbar present.

Handgjord choklad

Det går alltid att hitta lite finare choklad att ge bort. Själv brukar jag satsa på choklad från Åre Chokladfabrik, då det är det mest närproducerade jag kan hitta i chokladväg.

En upplevelse

Ett biobesök, en fika eller en spa-dag? Att ge av sin tid är bland det finaste man kan göra, tycker jag.

Något som hon verkligen vill ha

Oavsett om det är båt (!) eller en burk hemgjord sylt är den bästa presenten något som blir använt. Det är bra både för miljön och relationen. Skippa därför småpryttlar som aldrig blir använda och hör efter med mamman i fråga vad hon vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.