En onsdag i maj

God morgon. Jag har varit så obeskrivligt trött i veckan. Sömnig alltså, ganska pigg i kroppen. Trots att jag tycks sova bra om nätterna. Hoppas att det bara är en fas. Jag har minnen av att jag alltid brukar vara trött i maj, men eftersom jag är så pigg i övrigt just nu kanske det märks mer just i år?

Idag ska jag i alla fall jobba mest hela dagen. Börjar om en timme och slutar vid fem. Då ska jag hem och testa ett nytt recept. Rostad jordärtskocka med grönkål och fetaost som skulle toppas med gröna ärtor och babyspenat. Jag handlade för resten av den här veckan igår, och när jag planerade hittade jag det här receptet. Kommer från kokboken Plåtmat. Har inte använt den fullt så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Vet inte varför, om det är kombinationerna eller namnen på rätterna som inte riktigt tilltalar. Men, man måste ju prova för att veta. De recept jag har testat har varit hur goda som helst.

Igår la jag en timme på att fålla en gardin. Det borde inte ha tagit så lång tid men jag vet inte. Tjock gardin gjorde att den var svår att stryka, den var svår att sy i eftersom den var så tung att den drog sömmen sned osv. Men nu hänger den där. Två kvar. Ska försöka fixa det ikväll. Det blir väldigt bra i alla fall. Vet inte om jag skrivit det förut, men det är alltså ljusa mörkläggningsgardiner som vi ska ha i vardagsrummet för att kunna stänga ute solen under riktigt soliga dagar. Det blir nämligen bastu i vardagsrummet då. Söderläge och så där. Har testat lite och tror att det funkar, så det blir bra.

Efter förra årets varma sommar fixar vi nu alla möjliga solskydd för att inte förgås under varma dagar igen. Vi har sett ut ett solparasoll till altanen, en paviljong till en annan del av altanen och så de här mörkläggningsgardinerna. Jag tror inte vi kommer behöva dem i sommar. Hittills den här veckan har det regnat så mycket och även om det är lite jobbigt att gå hundpromenader ler jag inombords. Så torrt som det var förra sommaren är inte sunt, så jag blir glad över att vi fyller på med regn.

När Baloo har varit ute i regnet..

Nu blev det här ett långt inlägg. Jag hade mycket på hjärtat. Hoppas att du orkar läsa. Nu kör vi den här onsdagen och sedan långhelg! Ha en fin onsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.