En sårig tass

I söndags klev jag upp och skulle ut med Baloo. Vi gick inte ens hundra meter förrän han satte sig ner och inte ville gå mer. Han slickade sig också under ena baktassen. Vi gick tillbaka hem (och stannade kanske fyra gånger på vägen).

Fredrik och jag försökte undersöka tassen men kunde inte se något sår. Däremot kändes en trampdyna lite svullen. Vi tänkte att vi skulle avvakta och se om det gick över.

Igår morse var hela tassen och en del av benet svullet så jag ringde veterinären. Fick en tid i grannstaden och tog med min syster dit. När vi kom fram hade Baloo själv gnagt bort en del hår ovanpå tassen och blottade ett sår. Det visade sig att han hade en stor varböld med djupa sår åt flera håll. Bland annat gick det hela vägen ner till den trampdyna vi trodde var svälld. Den tryckte väl ut trampdynan en bit.

Veterinären har i alla fall tvättat och spolat såret. Vi ska tvätta två gånger om dagen, ge antibiotika och så har han fått en tratt som han skäms otroligt över. Vi har heller inte trattanpassat överallt så det är lite jobbigt för honom. Och mig, helt ärligt. Så jobbigt att se honom kämpa.

Förmodligen har det här läkt ihop till helgen. Tur att det är kortvecka så F kommer hem redan på onsdag. Tror att det här hade varit jobbigt att göra helt själv hela tiden.

Är för övrigt så tacksam för veterinärvård och antibiotika. Så bra att få hjälp när det behövs!

3 reaktioner på ”En sårig tass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.