Midsommar x 5

Igår var det ju midsommarafton. I år firade vi med några kompisar i en stuga i skogen. Eftersom det här är förinställt vet jag inte exakt vad vi gjorde och hur det var, men jag återkommer om det. Tänkte istället titta på vad vi gjort under midsommarhelgerna de fem åren före i år. Här kommer dem i ett svep!

Under midsommarhelgen 2018 byggde vi som mest vår nya altan på baksidan. Jag var så glad att vi hann få den klar eftersom helgen efter midsommar alltid är hemvändarhelg där vi bor och det ibland kommer folk och hälsar på.

Året före det var vi nog bara hemma och hade en vanligt ledig helg. Jag skrev att jag målade – oklart vad men vi målade ju om huset det året – och att vi lagade god middag.

För tre år sedan, 2016, var vi i fjälls och hjälpte min syster bygga stuga. Jag lärde mig att det är aptråkigt att isolera innerväggar men desto roligare att spika panel. Lärde mig hantera en spikpistol också. I alla fall delen där man skjuter spik, inte hur man fyller på spik eller andra funktioner som eventuellt kan finnas. Minns att det var så häftigt att se stugan växa fram.

Midsommardagen 2015 åkte vi till Kroatien, så på midsommarafton var vi hemma i lägenheten vi bodde i då. Jag skrev klart mitt examensarbete och vi köpte mjukglass för att fira det. Får fortfarande en dålig känsla i magen av det där examensarbetet som inte blev som jag hade tänkt. Men Kroatien var desto roligare!

För fem år sedan firade vi i stugan. Det har vi typ alltid gjort, men tydligen inte de senaste åren om jag tittar på det jag har skrivit ovan. Det var i alla fall väldigt kallt. Snöade och haglade och jag minns att lillasyster drog med oss på en fisketur uppe på fjällen som var så kall. Ovanligt kallt, till och med i fjällen.

Det var mina fem senaste midsomrar. Den här helgen hör inte till min favorit så det är ändå fint att se att vi faktiskt har gjort bra saker de senaste åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.