Game of thrones – säsong 2

Eftersom jag hatar att stå utanför allmän kunskap har jag bestämt mig för att titta på Game of Thrones. Vad jag tyckte om säsong ett kan du läsa här. Här kommer mina tankar om säsong 2. Varnar för mindre spoilers.

Säsongen lyfter serien

Innan jag ens börjar skriva något om vad jag reagerade på under den här säsongen kan jag säga att jag tyckte att den var mycket, mycket bättre än den föregående. Både berättelsen och karaktärerna utvecklas på ett sätt som gör att det blir intressant att hänga med. Faktiskt så börjar det ju utkristalliseras en handling i den här säsongen!

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Bättre koll på karaktärerna

Något som jag tyckte var jobbigt i den första säsongen var detta myller av karaktärer, och att folk dog lagom till att jag hade lärt mig vem som var vem. Efter att ha sett säsong 2 känner jag att jag har koll på ungefär 70 procent av karaktärerna, vilket då är ett klart steg framåt från noll. Fortfarande är det dock ett gäng som jag inte har koll på, och fortfarande introduceras nya karaktärer hela tiden. Svårt för mig som är ansiktsblind.

Älskar Daenerys Targaryen

Jag fick googla för att få fram exakt vad hon heter och sedan kolla upp stavningen fem gånger. Så är alltså Game of Thrones för mig, trots att det är en av mina favoritkaraktärer vet jag knappt vad hon heter. Men, hon imponerar och växer väldigt mycket i säsong två. Från en passiv handelsvara, till en passiv hustru blir hon rätt så handlingskraftig, och det är fint att se. Fram med lite fler kvinnor, tänker jag!

Härligt med några kärlekshistorier

Om första säsongen bara handlade om bröst och slagsmål så växer det ändå fram några små romanser i säsong två. Något som fångar mitt intresse lite mer. Att se var folks lojalitet ligger bygger ett lite större djup i berättelsen och i karaktärerna än att titta på femhundra bröst som ingen bryr sig om utan alla betalar för.

Arya Stark

Är fortfarande omåttligt förtjust i denna lilla tjej. Som hon tar för sig och klarar sig själv i en ganska farlig värld. Jag tycker att Arya Stark påminner väldigt mycket om Pippi Långstrump på det sättet att hon vägrar foga sig i normer utan hela tiden gör det som passar henne bäst. Här finns alltså en till kvinnlig förebild som lyfter serien. Synd bara att första säsongen var som den var.

Photo by Krisztina Papp on Pexels.com

Männen älskar fortfarande att slåss

Som rubriken ovan säger, det är fortfarande stora mängder slagsmål och rent av krig nu antar jag? Så sjukt tröttsamt att titta på alla dessa scener där folk slåss. Men jag gissar att det bara är att köpa när nu serien handlar om det den handlar om. Framför mig har jag ytterligare sex säsonger av krig. Gissar jag, jag har ju inte sett färdigt än.

Sammanfattningsvis

För att sammanfatta blev jag positivt överraskad av säsong 2 och kom till och med på mig själv med att ibland längta efter att få titta på fortsättningen. Om det håller i sig får framtiden utvisa.

4 reaktioner på ”Game of thrones – säsong 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.