Böcker jag ska läsa i sommar

I sommar har jag sju böcker som väntar på att bli lästa. Två av dem är kvar sedan förra sommaren, en fick jag i julklapp och fyra har jag köpt inför den här sommaren. Vi får se hur många av dem jag hinner med. Vi kan i alla fall titta på vilka böcker det är!

Den röda adressboken (Sofia Lundberg) köpte jag alltså förra sommaren. Så här säger baksidestexten: ”Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns alla de människor som hon har mött genom livet. Nu lever hon ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm. De flesta av namnen i adressboken är överstrukna, döda, och de enda avbrotten i Doris ensamhet är hemhjälpens besök och samtalen med systerdottern Jenny på andra sidan Atlanten.
En dag börjar Doris skriva om vännerna i adressboken. Så att Jenny, som blir den enda att minnas Doris, också får ärva hennes berättelser.
” Jag har dragit mig lite för att läsa den eftersom jag tror att den kommer vara rörande och jag därför kommer tycka att den är jobbig.

Bara ett barn (Malin Persson Giolito) är också kvar sen förra sommaren. Jag köpte den eftersom jag tyckte så mycket om Störst av allt och nu är jag rädd att jag ska bli besviken. Det här är den första boken om Sophia Weber, och jag har tidigare läst den andra eller tredje, (Bortom varje rimligt tvivel) som var okej men inte i närheten av Störst av allt.

A Street Cat Named Bob (James Bowen) fick jag i julklapp. Det ska vara en rörande historia om en man som tar hand om en gatukatt. Tror absolut att den är jättebra. Gillar att den är på engelska också. Jag behöver hålla språket lite fräscht så man inte tappar kunskaperna.

Så har vi då de fyra som jag har köpt i år. Bara du (Ninni Schulman) för att jag älskar författaren även om jag har förstått att det här kommer vara något helt annat än hennes deckare. Livet kan börja (Sheila O’Flanagan) hoppas jag kommer vara en lättsmält feelgood-bok. Den här författaren har tidigare levererat sådant. Syndabocken (Sofie Sarenbrant) har jag höga förväntningar på eftersom författaren är så sinnessjukt bra. Jag for ner till bror (Karin Smirnoff) har jag köpt enbart för att en kollega rekommenderade den. Jag vet knappt vad den handlar om, så vi får se vad jag tycker om den.

Vad ska du läsa i sommar?


Vill du läsa fler inlägg om böcker?

Sommarläsningen 2018
9 boktips för sommaren
Bästa böckerna föregående år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.