Sommarträningen

Hur går det med träningen? Jag tänker inte skriva någon stor utvärdering. Jag är långt nere på botten konditionsmässigt och det kommer ta tid att jobba sig upp. Målsättningen är att träna lite varje dag, men jag låter också mig själv hoppa över en dag om det behövs av någon anledning.

Hittills har jag ett program med ganska korta träningspass. Ett per dag. De flesta tar ungefär en halvtimme att genomföra. Ett av dem blir jag knappt svettig av. Det känns bra. Jag har börjat längta efter att röra mig. Det är också bra.

”Ett tips”, sa Fredrik till mig. ”Ta det lugnt på första varvet för annars orkar man inte hela vägen i mål.”

”Och Fredrik är en jättebra förebild”, inflikade Adrian. ”Han vet hur lugnt man ska ta det för att orka hela vägen i mål utan att bli överansträng eller börja svettas eller så. Följ honom.”

– ur Välkommen hem av Johanna Lindbäck

Jag känner mig ofta som den Fredrik jag läste om en gång (alltså inte min Fredrik). Jag vet exakt när det kommer börja vara jobbigt och jag har ofta svårt att pusha mig själv över den gränsen. Därför många korta pass nu över sommaren. Förhoppningsvis kommer jag vilja fortsätta träna till hösten. Då kanske färre men längre och hårdare pass.

Kom på mig själv under gårdagens promenad att längta efter spinning. Kanske skaffar jag gymkort igen och börjar träna. Vi får se. Just nu är målet att träna lite varje dag. Det räcker så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.