Så blir livet som 30-åring

Idag är det sex månader tills jag fyller 30 och jag känner mig så redo för det. Ser fram emot att vara 30-någonting. Tänker att jag, när jag passerat detta steg, kommer att ”räknas” i olika sammanhang och automatiskt få lite pondus. Hoppas att jag känner mig vuxen och kapabel, att jag kan stå upp för mig själv när det behövs och att jag fortare kan bocka av sånt som jag tidigare har tyckt har varit jobbigt.

Det känns skönt att lämna 20-årsåldern bakom mig. De här åren har varit rejält kämpiga på många vis. Jag tror inte att det är unikt för mig, men jag känner mig så klar med detta. Jag har kämpat med prestationsångest, stress och (mildare) depressioner. Jag har försakat så mycket roligt för att komma någonstans som jag knappt vet var det är. Jag har också gjort mycket bra under de här åren och skulle inte vilja ta tillbaka något, men det känns som sagt bra att lämna det här bakom mig.

Det känns lite som om jag äntligen har växt ikapp min hjärna. Nog för att jag hela tiden utvecklas, men jag har alltid känt mig så mycket äldre än jag är. Kanske mest i relation till min omgivning. Det ska bli skönt att matcha min mentala ålder lite bättre.

För ungefär fyra år sedan skrev jag min lista med 30 saker att göra innan 30. Kommer inte hinna ens en bråkdel av sakerna, men listan har ändå hjälpt mig att fokusera på att göra sådant som jag tycker är roligt och mår bra av. Jag kommer göra en ny lista, den här gången 40 before 40. Att styra tankarna åt rätt håll är alltid bra.

30 år. Det känns helt okej.

En reaktion på ”Så blir livet som 30-åring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.