Sex saker som gör sommaren komplett

Mitt i pågående högsommar listar jag några saker som absolut måste finnas för att sommaren ska kännas komplett. Listan är inte på något vis heltäckande. Så klart.

1. Läsa böcker

Ingen har väl missat att jag tycker om att läsa? Sommaren är underbart ljuvlig eftersom jag då kan sträckläsa. Särskilt under dessa varma dagar, när det egentligen inte går att göra något utan att svettas ihjäl, sträckläser jag flera timmar i skuggan. Bra sommarläsning är deckare och spänningsromaner (till exempel Störst av allt), ungdomsromaner (till exempel Inuti huvudet är jag kul) och underhållningsromaner.

2. Bada

Jag älskar att bada. Inte bara doppa sig utan på riktigt bada. Att ligga länge i vattnet, simma runt och snurra i viktlösheten. Tyvärr lät jag under många år osäkerheten kring min kropp hindra mig från att göra något som jag tycker är så roligt. Nu skiter jag i hur jag ser ut och försöker hitta tid till att bada ändå. I år har jag redan badat flera gånger!

3. Grilla

I många år tyckte jag nog att det var lite hypat med grillad mat, men sen blev jag vuxen (eller något?) och nu tycker jag jättemycket om grillat. Inte så att det är min favoritmat ännu men det hör sommaren till!

4. Äta glass i solsken

En solklar favorit är att svalka sig med en glass i sommarvärmen. Att promenera till kiosken eller macken och köpa en glass som man sedan äter gåendes tycker jag slår allt. Mjukglass funkar också, men den tycker jag nästan att man måste sitta ner och äta? Något nytt som jag har testat, flera år eter alla andra, är att göra glass på frukt med banan som bas. Två frysta bananer mixade med ett paket frysta jordgubbar blir SÅ gott.

5. Sola utan att bry sig

Om det inte är tillräckligt varmt kan jag tycka att det är jobbigt att exempelvis visa upp mina bleka ben eller andra delar av kroppen som jag inte är nöjd med. När det är tillräckligt varmt bryr jag mig inte utan klär av mig för att överleva. En härligt känsla som bara hör sommaren till.

6. Äta utomhus

Uteserveringar, altaner eller picknick på gräsmattan. Att kunna äta utomhus är underbart härligt och hör också till sommaren.


Vilka saker tycker du hör till sommaren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.