Tre outfits – och hur hållbara de är

Tänkte visa upp några uppsättningar kläder som jag haft på mig i sommar. Med en liten tanke kring hur hållbara de är. Så här någonting:

Först ut är bilden ovan. Här ser vi en topp som från början kommer från Lindex men som jag har köpt via Sellpy. Secondhandköp alltså, det allra bästa. Kjolen är den berömda, som jag sytt själv av ett par jeans. Också hållbart eftersom jag gjorde ett par oanvändbara jeans användbara igen genom att sy om dem, och sparade många tusen liter vatten på köpet. Tightsen kommer från Cubus. Nyköp förra sommaren. Tror att de är märkta med någon hållbarhetsmärkning men det är så klart inte det bästa att köpa nytt.

Här är en outfit som jag är mycket nöjd med. Byxorna är nya i år. Vida byxor, ett nyköp från Ellos. Dumt att köpa nytt men de är gjorda i viskos som jag tycker är ett bättre val än bomull och polyester. Tröjan har jag haft några år. Att använda det man har är bra ur hållbarhetssynvinkel!

Slutligen detta som jag hade på skolavslutningen. Klänningen köpte jag till ett bröllop 2015. Hade även med den till Stockholm. Bra att återanvända det som finns. Kavajen är ny. Mindre bra, förstås. Skorna köpte jag förra året med målet att kunna använda länge.

Jag har tagit några steg mot en mer hållbar garderob. Åtminstone ur ett klimatperspektiv. Kanske jag snart är redo att bara handla secondhand?

2 reaktioner på ”Tre outfits – och hur hållbara de är

  1. Dina omsydda jeans påminner mig om att jag har ett par jeans i garderoben som jag är skeptisk till om jag kommer kunna ha igen. Att sy om de till en kjol är ju en super bra idé som jag inte ens tänkt på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.