1 augusti 2009

Jag hade tänkt se tillbaka på den här dagen för tio år sedan, men min blogg från den tiden är smått obegriplig. En massa kryptiska meningar som jag tyvärr inte kommer ihåg vad de betydde.

Istället tänkte jag skriva om något som jag kommer ihåg hände sommaren 2009, men kanske inte exakt vilket datum. Det här var sommaren när jag hade tagit studenten och funderade en del på framtiden. I princip hela tiden kanske jag ska säga. Under den här sommaren skrev jag i alla fall ett brev till mig själv. ”Öppnas tidigast 2019” skrev jag på det och tänkte att 2019 känns som en hel evighet bort. Nu är vi där.

Jag undrar bara var jag har det förbaskade brevet? Jag kommer ihåg att jag har sett det både när vi bodde i Östersund och i den förra staden. Jag har varit väldigt försiktigt med det och ståndaktigt låtit bli att öppna. Sen flyttade vi hit till huset och nu har jag ingen aning om var det är. Förmodligen i någon av kartongerna som står i förrådet. Orkar jag ens leta reda på i vilken av alla det här brevet ligger?

Jag förväntar mig inte att jag ska bli helt ivägsvept av att läsa innehållet. Snarare tror jag att jag kommer bli lite vemodig över vad den hoppfulla nittonåringen tänkte om sin framtid och hur vissa saker har blivit. Jag har gjort andra saker. Många av dem har blivit så mycket bättre än vad jag hade vågat tro då, men jag tror ändå att det är våra misslyckanden som känns mest efteråt.

Å andra sidan känns det som om det är nu jag ska läsa brevet. Inte när jag är 75 och håller på att döstäda. Jag kanske måste börja gräva i de kartonger vi har ändå. Om jag gör det kommer jag att tala om det här, var så säker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.