Veckans matsedel 32/2019

Hej måndag! Från och med idag blir det semivardag för min del. Fredrik börjar jobba idag, men jag är ledig 1,5 vecka till. Under den här veckan ska jag ta tag i mina studier igen. Jag håller på med två sommarkurser, som bekant, så nu på morgonen ska jag sätta mig in i vad jag har kvar att göra i respektive kurs och göra upp en plan för när jag ska göra det.

Vardag innebär också att vi behöver planerade middagar igen. Jag känner mig sjukt ringrostig på det, men också väldigt taggad på att hitta lite nya rätter och äta mer strukturerat igen. Så, den första veckan efter vår gemensamma semester tänker jag kommer se ut så här:

Halloumistroganoff med couscous och sallad
Vi inleder med en köttfri måndag och lagar stroganoff på halloumi. Såg ni förresten alla nyheter om antibiotikaanvändningen på Cypern i början av sommaren? Det avskräckte mig lite från halloumi men som med mycket annat kan man äta ibland. Ska dock försöka byta ut den mot den svenska varianten Eldost så småningom.

Indisk kycklinggratäng med blomkålssallad och matvete
Nytt recept. Känns som en blandning mellan en indisk kycklinggryta och Flygande Jakob. Det blir nog bra. Till detta tänker jag servera en blomkålssallad och matvete.

Gnocchigratäng
En enkel pastagratäng utan kött men med svamp och andra godsaker bli onsdagsmaten denna vecka!

Spenatsoppa med ägghalvor
Jag tänker att torsdagar = soppa eller rester. De soppor jag planerar in får alltså bli på ingredienser som kan stå en vecka till ifall vi har rester att äta upp. Den här veckan blir det spenatsoppa, på fryst spenat, och så kokta ägghalvor att toppa med. Så gott!

Torskrygg med hollandaise och ugnsstekta rotsaker
Fyndade torskrygg på extrapris för någon vecka sedan, så det får bli veckans fisk. Serveras med hollandaise och typ morötter, rödbetor och palsternacka i ugnen. Sallad till.

Oxfilépasta
Mest troligt gör jag den inte på oxfilé, men tagliatelle och någon typ av nötkött, rödvin och god fond.. Mm, det blir en lyxig lördagsmiddag!

Tacopaj på grönsaker
Sötpotatis, zucchini och paprika vill jag minnas är ingredienser i denna paj som det var länge sedan jag gjorde. Den brukar bli väldigt god, men eftersom jag inte hittar något recept får jag försöka återskapa den ur minnet. Den får i alla fall avsluta veckan. Tacos är ännu godare på söndag än på fredag!

Vad äter du i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.