Game of thrones – säsong 6 och 7

Som de flesta vet håller jag på att se Game of Thrones för allmänbildningens skull. Jag har tidigare skrivit om säsong 1, säsong 2, säsong 3 och 4 samt säsong 5. Det här är mina tankar efter att ha sett säsongerna 6 och 7. Varnar för spoilers.

Större driv i berättandet

Liksom den föregående säsongen finns ett större driv i berättandet och det börjar äntligen hända saker. Tydligen har riket krympt också eftersom resor mellan olika ställen går betydligt fortare än i de första säsongerna, vilket jag uppskattar. Så tråkigt att titta på folk som går och går genom skog.

Återseenden

Äntligen återförenas människor som varit åtskilda länge. Familjen Stark till exempel. På kort tid återförenas Sansa, Arya, Brandon och Jon Snow och det känns så roligt. De har faktiskt haft några tragiska år bakom sig som familj. Theon Greyjoy får åter igen träffa både familjen Stark och sin egen syster. Överlag är det mycket som känns bra med det, tycker jag.

Vintern är äntligen här

Den något uttjatade frasen Winter is coming slutar plötsligt användas eftersom det faktiskt är vinter i delar av riket. Winterfell är till exempel alldeles snötäckt.

Jon Snows bakgrund

Vi får äntligen veta vilka som är Jon Snows föräldrar. Jag har så klart misstänkt ända sedan första säsongen att han har föräldrar med högre status än vad man låtit påskina. Tror inte att jag varit ensam om det, det har varit ganska tydligt. Tycker också att det är bra att han återupplivades och fick vara med i fler säsonger, även om jag tycker att det är lite för ”enkelt” att lura döden.

Sansa är min nya favorit

Sansa Stark växer på sig otroligt mycket under dessa två säsonger och har blivit min nya favorit. Så klipsk, så stark, så mogen. Hon argumenterar med vett och fattar modiga beslut. Inte är hon ful heller. Jag älskar att de här sidorna av henne kommer fram. Älskar att man kan få vara duktig på att sy, handarbeta och andra traditionellt kvinnliga sysslor och samtidigt kunna vara så kapabel till att styra ett rike.

Inför sista säsongen

Nu är det alltså en säsong kvar. En säsong som jag har hört en del dåligt om. Eller ja, jag har hört mycket dåligt om det sista avsnittet. Längtar efter att ha sett klart så jag antingen kan rasa elelr gå mot strömmen och säga att det var bra. Vill läsa recensioner jag har bläddrat förbi i all hast också. Det känns spännande.

En reaktion på ”Game of thrones – säsong 6 och 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.