Nytt från Lapland Eco Store

Förra veckan inträffade Overshoot Day och jag fick ett psykbryt över all överdriven konsumtion vi håller på med. Sen dess har jag…konsumerat. Först beställde vi ju en säng förra veckan och nu har jag beställt grejer från Lapland Eco Store. De här grejerna har jag dock köpt för att bli mer miljövänlig i vardagen. Tänkte visa vad det är och hur jag tänker!

Som ni kanske ser är temat städ och hygien för den här beställningen. Allra överst på bilden ser vi en skurtrasa från Växbo Lin. Vi ska börja städa mer miljövänligt här hemma. En skurkäpp och en hink i rostfritt, sen är vi good to go.

På raden under syns två borstar. Den längst till vänster är en ”skrubborste” som jag har köpt eftersom vi inte äger något att skrubba med. Altanen eller exempelvis sovrumsmattan tänker jag att den ska användas till. Det lilla borsthuvudet är till diskborsten. Det har behövt bytas i ett halvår ungefär.

Till höger ser vi två tvålar. Den översta är från Malin i Ratan och jag har tänkt att vi ska använda den för att diska när diskmedlet i flaskan är slut. Har testat förut och tyckte att den fungerade bra. Den blev också en favorit när Saras eviga testade diskmedel. Extra plus att den är gjord i Västerbotten, där jag bor. Den andra tvålen är en handtvål. Har tidigare haft från Malin i Ratan där också men tycker helt ärligt att för mycket av tvålen rinner bort när den blir blöt och det har jag inte råd med. Jag fick en sån tvål som på bilden av min syster när jag fyllde år och den har funkat bra. Den kommer från Kaliflower Organics och är tillverkad i Värmland, så ändå svensk.

När jag städade toan förra veckan kom jag på att jag använder den sista tvättsvampen till detta ändamål just nu. En massa plast i den också. Så nu ska jag testa dessa svampar som bara delvis består av (återvunna) PET-flaskor. De ska gå att tvätta och återanvända så jag tänker en i köket och en i badrummet. Slutligen en ny deo, för min var slut. Den här är bäst av allt, så ni vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.